1 εκ. ευρώ για ανάπλαση χώρων ιστορικών οικισμών του Δήμου Δυτικής Μάνης

1 εκ. ευρώ για ανάπλαση  χώρων ιστορικών οικισμών του Δήμου Δυτικής Μάνης

Την ένταξη των έργων ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων ιστορικών οικισμών του Δήμου Δυτικής Μάνης στο ΠΠΑ 2021-2025 της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης) υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Τα εν λόγω έργα εντάσσονται στον άξονα προτεραιότητας “πράσινες πόλεις (αστικές αναπλάσεις, εκσυγχρονισμός στόλου αστικών μεταφορών κ.λπ.)” με τη συνολική χρηματοδότηση να ανέρχεται σε 1.000.000 ευρώ.

Ειδικότερα, με την απόφαση του περιφερειάρχη Π. Νίκα εντάχθηκαν στο ΠΠΑ 2021 – 2025 οι αναπλάσεις: α) του χώρου γύρω από το ναό Ευαγγελιστρίας στον οικισμό Ανατολικό της Κοινότητας Κέντρου, β) κεντρικών τμημάτων οδών στην Κοινότητα Κάμπου, γ) της κεντρικής οδού στον οικισμό Κέντρο της Κοινότητας Κέντρου, δ) του χώρου γύρω από το ναό του Αγίου Βασιλείου στον οικισμό Οροβά της Κοινότητας Κάμπου και ε) του χώρου γύρω από το ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κοινότητα Σταυροπηγίου.

Οι εργασίες αφορούν σε αποξηλώσεις, εκ νέου δαπεδόστρωση και ηλεκτροφωτισμό. Η δημοπράτηση του πιο πάνω έργου αναμένεται άμεσα, έτσι ώστε να υπάρχει εγκατεστημένος εργολάβος μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο,, σημείωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.