Αγρότες Τριφυλίας: «Η αγροτική οδοποιία βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων ετών»

Αγρότες Τριφυλίας: «Η αγροτική οδοποιία βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων ετών»

«Σήμερα, λίγο πριν τα μέσα Ιουλίου, η αγροτική οδοποιία βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων ετών» τονίζεται σε ανακοίνωση των Αγροτικών Συλλόγων Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, στην οποία καταληκτικά σημειώνεται: «Καλούμε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να αναλογιστεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και να κάνει τη δουλειά του όπως θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και μήνες».

Αναλυτικά η επιστολή των Αγροτικών Συλλόγων έχει ως εξής: «Μόνο ευχάριστο δεν είναι για τους Αγροτικούς Συλλόγους να πρέπει να ασχολούνται και να πιέζουν διαρκώς για θέματα του Δήμου. Καλούμαστε όμως να το κάνουμε για άλλη μια φορά. Η συντήρηση των αγροτικών δρόμων δεν είναι μια απλή υπόθεση που λύνεται μέσα σε λίγες μέρες κάθε χρόνο. Χρειάζεται προετοιμασία από το φθινόπωρο κάθε έτους με τον καθαρισμό των γρανών, έτσι ώστε να μην υπερχειλίζουν στην πρώτη βροχή. Κάθε άνοιξη, συντήρηση με μικρά και ευέλικτα μηχανήματα που να μπορούν να φτάσουν σε κάθε σημείο. Σημαντικό, επίσης, είναι να κόβονται όσοι βραχίονες ελιών είναι μέσα σε κεντρικούς αγροτικούς δρόμους, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολη η καθημερινή μετακίνηση, αλλά και η γρήγορη μεταφορά σε ένα επείγον περιστατικό. Σήμερα, λίγο πριν από τα μέσα Ιουλίου, η αγροτική οδοποιία βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων ετών. Τα παράπονα αγροτών και πολιτών που δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα σπίτια τους και τα αγροτεμάχιά τους κάθε μέρα πληθαίνουν. Σε μια ενδεχόμενη πυρκαγιά, ακόμα και μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από κεντρικό δρόμο, είναι σχεδόν βέβαιο πως δε θα μπορέσει να προσεγγίσει πυροσβεστικό όχημα.

Καλούμε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να αναλογιστεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και να κάνει την δουλειά του, όπως θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και μήνες».

Του Ηλία Γιαννόπουλου