Beach Volley: Η τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος K-22 «Vangelis Koutouleas» στην Καλαμάτα

Beach Volley: Η τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος K-22 «Vangelis Koutouleas» στην Καλαμάτα

H τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley «Vangelis Koutouleas K-22” διεξάγεται αυτό το διήμερο στην Καλαμάτα (στις εγκαταστάσεις του “Kalamata Beach Volley”). Αυτή η σημαντική διοργάνωση πήρε το όνομα του Καλαματιανού Βαγγέλη Κουτουλέα, που έφυγε από κοντά μας τέτοιες ημέρες πριν από 1 χρόνο. Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Καλαμάτας, η ΕΟΠΕ και το «Kalamata Beach Volley”.

Στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή στην κατηγορία κάτω των 22 ετών ομάδες από όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα από τη Ρόδο, την Κω, το Ρέθυμνο, τα Χανιά, την Πρέβεζα, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Πάτρα και την Καλαμάτα. Αρκετές από τις ομάδες που συμμετέχουν και στα δύο φύλα έχουν λάβει μέρος με επιτυχία σε αρκετές διοργανώσεις ανδρών και γυναικών (Grand Slam και Open) και αναμένεται να προσφέρουν όμορφο θέαμα στις εγκαταστάσεις του Kalamata Beach Volley.
Χθες το μεσημέρι παραχωρήθηκε η συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης στο νέο Δημαρχείο, παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, του Β’ Αντιπροέδρου της ΕΟΠΕ Παναγιώτη Αντωνόπουλου, του Προέδρου της ΕΣΠΕΠ Θοδωρή Κανελλόπουλου, του ιδιοκτήτη των εγκαταστάσεων του KBV και πρωταθλητή Ελλάδας Γιώργου Κουλιέρη, της Δώρας Κουτουλέα, αδερφής του Βαγγέλη, ενώ τους αθλητές και τις αθλήτριες εκπροσώπησαν η Λαμπρινή Γεωργαντά και η Στέλλα Κουταλά στα κορίτσια και οι Φώτης Στάμος, Κώστας Θεοδωρακόπουλος στα αγόρια.

Ο οικοδεσπότης της διοργάνωσης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος μεταξύ άλλων δήλωσε:
«Ένα ακόμα μεγάλο αθλητικό γεγονός, μια ακόμα μεγάλη και σπουδαία διοργάνωση έρχεται στην Καλαμάτα το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Ιουλίου, με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας.

Αυτή η διοργάνωση δεν έρχεται τυχαία όμως στην πόλη μας. Έρχεται και «βαφτίζεται» ύστερα από κοινή μας πρωτοβουλία – απόφαση με την ΕΟΠΕ, σε «Βαγγέλης Κουτουλέας» και έχοντας φυσικά τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειάς του. Από εδώ και στο εξής όπου και αν πραγματοποιείται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ-22 ανδρών – γυναικών ανά την Ελλάδα, θα έχει την υπογραφή ενός ανθρώπου που αγάπησε τον αθλητισμό, αγάπησε τα νέα παιδιά, τα στήριξε και η καριέρα του ήταν εντυπωσιακή τόσο η αθλητική, όσο και η προπονητική.
Ευχαριστώ το φίλο Γιώργο Κουλιέρη που με συνάντησε και συζητήσαμε για τον Βαγγέλη και για τη διεξαγωγή ενός τουρνουά με το όνομά του και έγινε ο συνδετικός κρίκος για το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός, αλλά και για να τιμήσουμε έναν υπέροχο άνθρωπο, συμπατριώτη μας, που έφυγε τόσο άδικα και ξαφνικά από κοντά μας. Ευχαριστώ επίσης την αδερφή του Δώρα που βρίσκεται σήμερα (χθες) μαζί μας εκπροσωπώντας την οικογένεια».

Από την πλευρά του ο Β’ Αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ Παναγιώτης Αντωνόπουλος είπε:
«Ως Ομοσπονδία χαιρόμαστε που η τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Μπιτς Βόλεϊ Κ-22 θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα και που αφιερώθηκε στη μνήμη του Βαγγέλη Κουτουλέα, ενός ανθρώπου από τη Μεσσηνία με μεγάλη ιστορία στο άθλημά μας.
Διαχρονικά η πόλη της Καλαμάτας έχει φιλοξενήσει σπουδαίες αθλητικές διοργανώσεις και φέτος χάρη στην καλή συνεργασία μεταξύ της Ομοσπονδίας και του Δήμου Καλαμάτας το Βόλεϊ και το Μπιτς Βόλεϊ είχαν την τιμητική τους. Αρχικά με το final-4 του Κυπέλλου Ανδρών τον Απρίλιο που εξελίχθηκε σε μία μεγάλη γιορτή. Στη συνέχεια η Εθνική ανδρών πραγματοποίησε τρεις εβδομάδες προετοιμασίας εδώ στην Καλαμάτα και έδωσε φιλικούς αγώνες με την Τυνησία, με τον κόσμο της πόλης να είναι στο πλευρό της. Και τώρα με την διεξαγωγή της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μπιτς Βόλεϊ Κ-22, με το μέλλον του αθλήματος να βρίσκεται στην Καλαμάτα.
Ευχαριστούμε το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο και όλη την δημοτική αρχή για την αγαστή αυτή συνεργασία, η οποία ελπίζω να συνεχιστεί και στο μέλλον».

Ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ Θοδωρής Κανελλόπουλος, ανέφερε:
«Γνώρισα τον αείμνηστο Βαγγέλη Κουτουλέα στην Πάτρα κατά τη διάρκεια των παράκτιων αγώνων.Ο Βαγγέλης Κουτουλέας αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην ανάπτυξη του αθλήματος στις μικρές ηλικίες και δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να τιμηθεί η μνήμη του από αυτή τη διοργάνωση, με τους μελλοντικούς πρωταθλητές να βρίσκονται στην Καλαμάτα για τα τελικά του Κ-22.
Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες προσκαλούμε τον κόσμο να έρθει στις εγκαταστάσεις του Kalamata Beach Volley για να δει όμορφους αγώνες με το μέλλον του Μπιτς Βόλεϊ και να τιμήσουμε όλοι τη μνήμη του Βαγγέλη Κουτουλέα».

Ο ιδιοκτήτης του KBV και πρωταθλητής Ελλάδας Γιώργος Κουλιέρης δήλωσε:
«Πριν λίγο καιρό είχα συνάντηση με το Δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο και συζητήσαμε για τη διεξαγωγή αγώνων Μπιτς Βόλεϊ αφιερωμένων στη μνήμη του Βαγγέλη Κουτουλέα.  Ο κ. Βασιλόπουλος μου είπε να προχωρήσω και στη συνέχεια έγιναν  συζητήσεις με την Ομοσπονδία Βόλεϊ, όπου συμφωνήσαμε να διεξαχθεί η τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ-22  στην Καλαμάτα. Από εδώ και πέρα θέλουμε κάθε χρόνο να είναι στη μνήμη του Βαγγέλη αυτή η διοργάνωση».

Η αδελφή του αείμνηστου Βαγγέλη Κουτουλέα, Δώρα, επισήμανε:
 «Ο Βαγγέλης Κουτουλέας λάτρευε το Βόλεϊ όπως και τα παιδιά, τα οποία στήριζε. Είναι μεγάλη τιμή της οικογένειας που η διοργάνωση πήρε το όνομα του Βαγγέλη. Ευχαριστούμε το Δήμο Καλαμάτας και την Ομοσπονδία για την πρωτοβουλία».

Ενθουσιασμένοι οι αθλητές
Τους αθλητές και τις αθλήτριες εκπροσώπησαν η Καλαματιανή Λαμπρινή Γεωργαντά με τη συμπαίκτριά της από το Ρέθυμνο Στέλλα Κουταλά και οι Πατρινοί Φώτης Στάμος, Κώστας Θεοδωρακόπουλος.
Οι δύο ομάδες δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για την συμμετοχή τους στην τελική φάση του Κ-22 στην Καλαμάτα, αναφέρθηκαν στο επίπεδο των αγώνων που ανεβαίνει χρόνο με το χρόνο και ευχήθηκαν καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες.

Σήμερα στις εγκαταστάσεις του «Kalamata Beach Volley” θα διεξαχθούν προκριματικοί αγώνες, αλλά και αγώνες του κυρίως ταμπλό.