Δήμος Τριφυλίας: «Ανάπλαση Κοινόχρηστων Χώρων Καλό Νερό»

Δήμος Τριφυλίας: «Ανάπλαση Κοινόχρηστων Χώρων Καλό Νερό»

Διαγωνισμός για μέρος εργασιών της συνολικής ανάπλασης

Απόφαση στο θέμα «Καθορισμός όρων του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το έργο “Ανάπλαση Κοινόχρηστων χώρων Καλό νερό”» ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Τριφυλίας.

Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερομένους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΟΠΣ ΕΣΗΔΗΣ, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία και ώρα. Ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 1η/8/2023, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00. Ως ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 4η/8/2023, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.00.

Στην περιγραφή και τα ουσιώδη χαρακτηριστικά του έργου αναγράφεται: «Η παρούσα μελέτη περιλαμβάνει ομάδα εργασιών που αποτελούν μέρος των εργασιών που απαιτούνται για τη συνολική ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων Καλού Νερού, της Δ.Ε. Αυλώνος, σύμφωνα με το σχέδιο Γενικής Διάταξης Δ.1 και το ηλεκτρολογικό σχέδιο Η.1.

Οι βασικές εργασίες περιλαμβάνουν τη διαμόρφωση των τελικών στάθμεων με αδρανή υλικά, την κατασκευή του τοιχίου αντιστήριξης του δρόμου & τη συνολική τσιμεντόστρωση με τις απαιτούμενες δευτερεύουσες αφανείς εργασίες(Δίκτυο ομβρίων & φρεάτια, δίκτυο ηλεκτ/κων σωληνώσεων & φρεάτια διακλαδώσεων κ.λπ.), ώστε να δοθεί με ασφάλεια προς χρήση στους κατοίκους, μιας και αποτελεί κεντρικό σημείο συγκέντρωσης και εκδηλώσεων».

Κατά τη συζήτηση του θέματος στην Ο.Ε. ο Γιάννης Μερκούρης τόνισε: «Θα ψηφίσω με την παρατήρηση ότι το συγκεκριμένο έργο απαιτεί ενιαία ολοκληρωμένη μελέτη και ειδικό προϋπολογισμό, φοβάμαι ότι θα υπάρξει πρόβλημα ουσίας (σε ποιο σχέδιο θα γίνουν οι υποδομές) και νόμου».

Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου (εκτιμώμενη αξία της σύμβασης) ανέρχεται σε 109.400 ευρώ. Κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή).

Του Ηλία Γιαννόπουλου