ΔΗΠΕΘΕΚ: Επιστροφή με «Ατρείδες» στο Κάστρο της Καλαμάτας

ΔΗΠΕΘΕΚ: Επιστροφή με «Ατρείδες»  στο Κάστρο της Καλαμάτας

Πρεμιέρα το Σάββατο 8 Ιουλίου και για δύο παραστάσεις

Μέσα από μια ιδιαίτερη ανάγνωση της αρχαίας τραγωδίας των «Ατρειδών» επιστρέφει στην πόλη ο Γιάννης Μαργαρίτης και τέσσερις ηθοποιοί που αποτελούν το θίασο της καλοκαιρινής παράστασης του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας. Έχοντας ως στόχο να παρουσιάσει ένα εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα από όλες τις παραστάσεις που έχει ανεβάσει μέχρι σήμερα το ΔΗΠΕΘΕΚ, ο Γιάννης Μαργαρίτης υπογράφει τη δραματουργική σύνθεση και τη σκηνοθεσία, συνθέτοντας κομμάτια από τρεις επιμέρους τραγωδίες, «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, «Αγαμέμνων» του Αισχύλου, «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, τα οποία εμπλουτίζονται με ποιητικά αποσπάσματα του Γιάννη Ρίτσου.

Εκ μέρους του θιάσου, η Χρυσάνθη Δούζη, η οποία ενσαρκώνει την Κλυταιμνήστρα 26 χρόνια μετά την πρώτη της επαφή με το συγκεκριμένο ρόλο, εκτιμά ότι στο διάστημα που μεσολάβησε έχει αποκτήσει όλη εκείνη την εμπειρία ώστε να προσεγγίσει το ρόλο με μεγαλύτερη ωριμότητα. Προσθέτει, δε, το συμβολισμό, ότι στην εποχή άνθισης του κινήματος “Me too”, το κοινό θα δει την Κλυταιμνήστρα να δικαιώνεται στο τέλος της παράστασης.

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος θα παρουσιαστεί επί σκηνής ως ο Αγαμέμνονας, σημειώνει ότι θεωρεί άκρως σημαντική την επιστροφή του στο θεατρικό σανίδι, καθώς απείχε συνειδητά από το χώρο του θεάματος τα τελευταία χρόνια, και δη από τον τόπο καταγωγής του, όπως είναι η Μεσσηνία.

Την ίδια ώρα, τα δύο νεότερα μέλη που θα πλαισιώσουν την καλοκαιρινή παράσταση του ΔΗΠΕΘΕΚ, Ιοκάστη-Αγαύη Παπανικολάου και Γιάννης Χαρκοφτάκης, έχοντας συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν με τον Γιάννη Μαργαρίτη, όταν ο ίδιος ήταν καθηγητής τους στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, εκτιμούν ότι πρόκειται για μια ευτυχή συγκυρία η κάθοδός τους στην Καλαμάτα για να συμμετάσχουν σε ένα έργο που αφορά στον εμβληματικό μύθο των Ατρειδών.

Χρ.Μ.

  • Παραστάσεις: Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Ιουλίου, στις 21:30
  • Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας
  • Γενική είσοδος: 12 ευρώ, μειωμένο: 8 ευρώ
  • Προπώληση εισιτηρίων: Καθημερινά (10:00-13:00) στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.