Θερινές εκπτώσεις: Διερευνητικές οι πρώτες βόλτες των καταναλωτών στην αγορά της Καλαμάτας

Θερινές εκπτώσεις: Διερευνητικές οι πρώτες βόλτες των  καταναλωτών στην αγορά της Καλαμάτας

Σε μια καλή περίοδο ευελπιστούν οι έμποροι

Με αρκετές προσδοκίες, αλλά τον κόσμο ακόμα συγκρατημένο, καθώς και ο καύσωνας τον έχει κρατήσει μακριά από την αγορά, κυλούν οι πρώτες μέρες των θερινών εκπτώσεων. Άλλωστε, όπως σημείωσε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Γιώργος Εγγλέζος, οι πρώτες μέρες των εκπτώσεων είναι πάντοτε διερευνητικές για τον κόσμο.

Επηρέασε ο καύσωνας
Οι «καυτές» μέρες που διανύουμε δεν έχουν βοηθήσει τον κόσμο να βγει στην αγορά της Καλαμάτας, καθώς επιλέγουν τη δροσιά των κλιματιστικών ή το μπάνιο στη θάλασσα.

Τις αμέσως επόμενες, οπότε ξεκινούν και οι περισσότερες καλοκαιρινές άδειες, και με την έλευση περισσότερων επισκεπτών στην περιοχή μας, η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της πόλης αναμένεται να αυξηθεί.

«Οι πρώτες μέρες συνήθως είναι διερευνητικές για τον κόσμο. Πέσαμε και στον καύσωνα και ο κόσμος είναι συγκρατημένος στο να βγει βόλτα στα μαγαζιά, βρίσκεται στις παραλίες. Άλλωστε, έχουμε μεγάλο διάστημα μπροστά μας, με τις εκπτώσεις να διαρκούν μέχρι τέλος Αυγούστου», τόνισε ο κ. Εγγλέζος.

Ποσοστά εκπτώσεων
Πάντως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου, οι προσδοκίες δεν είναι πολύ μεγάλες, αλλά πιστεύει ότι θα είναι μια καλή περίοδος για τα καταστήματα.

Τα δε ποσοστά των εκπτώσεων κινούνται σε καλά επίπεδα και όπως σημείωσε ο κ. Εγγλέζος: «Θέλουμε να προσελκύσουμε τον κόσμο στα καταστήματά μας. Οι εκπτώσεις, ανάλογα με τα δεδομένα της περιοχής και των οικονομικών επιπτώσεων που βιώνουμε, είναι καλές. Οι συνάδελφοι θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Άλλωστε, είναι ευρεία η γκάμα των καταστημάτων και με μεγάλη ποικιλία ποιοτικών προϊόντων».

Της Βίκυς Βετουλάκη