Η εικόνα της Μυρτιδιώτισσας της Πύλου στην Πεύκη Αττικής

Η εικόνα της Μυρτιδιώτισσας  της Πύλου στην Πεύκη Αττικής

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, του Δήμου Πεύκης Αττικής, μεταφέρθηκε, κατόπιν αιτήματος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Μαραθώνος και Ωρωπού κ. Κυρίλλου και εγκρίσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η εφέστιος εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, πολιούχου και προστάτιδος της Πύλου, το απόγευμα της Τετάρτης 28 Ιουνίου και μέχρι τη Δευτέρα 3 Ιουλίου,  για εξαήμερο προσκύνημα.

Την ιερά εικόνα μετέφερε ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, εκπροσωπώντας το σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, ενώ η υποδοχή έλαβε χώρα στα προπύλαια του πανηγυρίζοντος ναού και εν συνεχεία τελέσθηκε  ο πανηγυρικός εσπερινός και έγινε η λιτάνευση των εικόνων των εορταζομένων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου και συγχοροστατούντων των σεβασμιώτατων μητροπολίτου Κηφισίας κ. Κυρίλλου και του θεοφιλεστάτου επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου, παρουσία του τέως δημάρχου Πύλου – Νέστορος και γ.γ. της ΚΕΔΕ Δημ. Καφαντάρη και του ναυάρχου ε.α. κ. Πελοπίδα Αγγελόπουλου και πλήθους Μεσσηνίων από ολόκληρη την Αττική. 

Με το πέρας της λιτάνευσης ο κ.κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τους παριστάμενους αρχιερείς και τον κλήρο για τη συμμετοχή τους, καθώς και τους τοπικούς άρχοντες, ενώ εξέφρασε θερμές ευχαριστίες και προς το μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο για την αποδοχή του αιτήματος της μεταφοράς της ιεράς εικόνος και τον π. Φίλιππο για τη μεταφορά και συνοδεία της.