Καλαμάτα: Επικίνδυνο πρανές σε δρόμο με σχολεία και κατοικίες

Καλαμάτα: Επικίνδυνο πρανές  σε δρόμο με σχολεία και κατοικίες

Άκρως επικίνδυνο είναι ένα κομμάτι από πρανές στην οδό Καλλιθέας, ελάχιστα μέτρα πιο πάνω από το 17ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας.

Από το συγκεκριμένο δρόμο διέρχονται καθημερινά πολλοί μαθητές και παιδιά, ενώ οδηγεί και σε ιδιωτικό κέντρο προσχολικής αγωγής. Επίσης, ο ίδιος δρόμος εξυπηρετεί πάρα πολλές κατοικίες, αλλά και μια πλευρά του στρατοπέδου.

Την επισήμανση έκανε ο γεωλόγος – γεωτεχνικός Περιβάλλοντος Μιχάλης Αντωνόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο «Θάρρος» είπε ότι το συγκεκριμένο τμήμα θα έπρεπε να είχε καθαιρεθεί… χθες.

Χαρακτήρισε το συγκεκριμένο δρόμο από τους πιο επικίνδυνους στην Καλαμάτα, επισημαίνοντας ότι είναι θέμα χρόνου η οριστική κατάρρευσή του.  «Είναι απορίας άξιο πώς δεν το έχουν δει οι αρμόδιοι. Σημειωτέον ότι οδηγεί σε νηπιαγωγεία, στρατόπεδο και πολύ υψηλού κόστους μονοκατοικίες.  Είναι κάποιος που αμφισβητεί ότι θα καταρρεύσει άμεσα;», αναρωτήθηκε.

Εξήγησε δε ότι το πρανές έχει υποστεί μεγάλη διάρρηξη και απορεί πώς ακόμα βρίσκεται στη θέση του, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το τι μπορεί να γίνει αν καταρρεύσει. «Είναι πολύ επικίνδυνο και πρέπει να γίνει άμεσα άρση επικινδυνότητας, το οποίο δεν είναι κάποιο δύσκολο έργο. Γίνεται πολύ εύκολα. Αλλιώς οι συνέπειες μπορεί να είναι απρόβλεπτες. Ο Δήμος πρέπει να μεριμνήσει άμεσα», κατέληξε ο κ. Αντωνόπουλος.

Της Βίκυς Βετουλάκη