Μεγαλώνει και… διευρύνεται η παράταξη Βασιλόπουλου

Μεγαλώνει και… διευρύνεται η παράταξη Βασιλόπουλου

Υποψήφιοι με τη «Δημιουργική Πρωτοβουλία για τον Δήμο Καλαμάτας», Γιώργος Λαζαρίδης και Βασίλης Παπαευσταθίου

Δύο υποψηφίους, που εν τοις πράγμασι δίνουν το στίγμα της προσπάθειας για διεύρυνση της παράταξης «Δημιουργική Πρωτοβουλία για τον Δήμο Καλαμάτας», ανακοίνωσε χθες ο επικεφαλής του συνδυασμού και δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, υποψήφιοι με τη «Δημιουργική Πρωτοβουλία» θα είναι ο Γιώργος Λαζαρίδης και ο Βασίλης Παπαευσταθίου, οι οποίοι στις εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιοι με το συνδυασμό της Τόνιας Κουζή, “Καλαμάτα Τόπος Ζωής”. Αμφότεροι παραιτήθηκαν τις προηγούμενες μέρες από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, προκειμένου να συμμετάσχουν στις εκλογές του Οκτωβρίου, αυτή τη φορά ως υποψήφιοι με την παράταξη του Θανάση Βασιλόπουλου.

Στις δύο υποψηφιότητες αναφέρθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, λέγοντας: “Η «Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας» καθημερινά μεγαλώνει, καθώς νέα άτομα ενώνουν δυνάμεις μαζί μας.

Η συμμετοχή ανθρώπων με όραμα, με ιδέες, με διάθεση προσφοράς μάς δίνει δύναμη και η εμπιστοσύνη τους μας γεμίζει με μεγαλύτερη ευθύνη, προκειμένου να συνεχίσουμε την καθημερινή προσπάθειά μας, υπηρετώντας τις αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου μας.

Η «Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας» καλωσορίζει στην οικογένειά της τους πρώην δημοτικούς συμβούλους Καλαμάτας Γιώργο Λαζαρίδη και Βασίλη Παπαευσταθίου.

Γιώργος Λαζαρίδης
Πρωταθλητής Ελλάδος στο τένις με αμαξίδιο και μέλος της Εθνικής ομάδας, με συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008. Είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου για ΑμεΑ «ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ», με έδρα την Καλαμάτα.

Είναι φοιτητής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών, παρακολουθώντας το πρόγραμμα «Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό».

Πριν από το τροχαίο ατύχημα που τον καθήλωσε στο αναπηρικό αμαξίδιο ο Γιώργος φοιτούσε στη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας.

Βασίλης Παπαευσταθίου
Απόφοιτος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ με μεταπτυχιακές σπουδές στη Σχολή Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, MSc Αρχιτεκτονική / Πολεοδομία και στο MSc Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Πόλεων και Κτηρίων. Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Μεσσηνίας.

Παράλληλα, είναι συνιδρυτής της διεπιστημονικής ομάδας Εύ-τοπος, που διοργάνωσε την έκθεση «Φαντάσου την Πόλη: Καλαμάτα 2015», της Filmhouse/Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, και συμμετέχει σε πρωτοβουλίες, όπως το Κalamatamove, μια διαδραστική πλατφόρμα μετακίνησης ΑμεΑ στην Καλαμάτα και των «φωνών μέσα από τα κτήρια», της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων καταγραφής και ανάδειξης των κτηρίων της Καλαμάτας.

Συνεχίζουμε δυναμικά, για ένα Δήμο – πρότυπο, για μια πόλη – υπόδειγμα τόπου που αξίζει να ζεις”.