Μόλος Πανελληνίου: Σε άσχημη κατάσταση η βιτρίνα της Καλαμάτας

Μόλος Πανελληνίου: Σε άσχημη κατάσταση η βιτρίνα της Καλαμάτας

Από τα σημεία στα οποία θα βρεθεί ένας επισκέπτης της Καλαμάτας, αλλά και καθημερινά περπατούν εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης, είναι ο μόλος του Πανελληνίου.

Δυστυχώς, όμως, η κατάσταση που επικρατεί εκεί μόνο με την επισκεψιμότητα της περιοχής δε συνάδει, αφού η εικόνα εγκατάλειψης είναι παραπάνω από εμφανής.

Όλα τα παγκάκια είναι αφημένα στο χρόνο και στις φθορές, με κάποια από αυτά να έχουν σαπίσει…

Τα καλαθάκια απορριμμάτων είναι δύο χρωμάτων, που αναγράφουν 2008 και είναι χτυπημένα , ενώ για κάποιον λόγο έχουν επαναφέρει στο σημείο καλαθάκια που πραγματικά είναι αξιοπερίεργο πώς υφίστανται ακόμα, αφού υπήρχαν στην πόλη τη δεκαετία του ’90.

Επίσης, η πόρτα του φάρου στο νότιο σημείο έχει σαπίσει, ενώ δεξιά και αριστερά υπάρχουν σκάλες που έχουν τοποθετήσει ιδιοκτήτες σκαφών, με κάποιες να είναι σάπιες και γενικότερα ανομοιόμορφες.

Το δε κτήριο στην αρχή του μόλου, που, όπως γράφει, αποτέλεσε την πρώτη βάση του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, είναι «λουσμένο» με χρώμα και συνθήματα.

Αυτά, λοιπόν, είναι κάποια βασικά που είδαμε και νομίζουμε ότι άμεσα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις.

Επίσης ξεχωρίσαμε και πρέπει να επισημάνουμε, ότι ο χώρος του μολου, όπως και του Χιλιομέτρου, είναι καθαρός, καθώς γνωρίζουμε ότι καθημερινά οι ελάχιστοι πλέον υπάλληλοι του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου πασχίζουν για αυτό.
Ωστόσο, γνωρίζουμε ακόμα ότι το συγκεκριμένο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου έχει χρήματα, οπότε τα παραπάνω προβλήματα θα μπορούσε να τα έχει λύσει.


Κι εκτός από το μόλο, παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν και σε διπλανά σημεία, αφού οι δέστρες είναι είτε πνιγμένες στη σκουριά είτε βαμμένες εντελώς πρόχειρα

Όταν το 2018 είχε βρεθεί στην Καλαμάτα ο πρόεδρος της Γερμανίας, οι του Δήμου έτρεχαν να ετοιμάσουν το πάρκο του Πανελληνίου. Μάλιστα, τότε μέχρι και έτοιμο χλοοτάπητα τοποθέτησαν, αφού εκεί έγινε μία από τις στάσεις για καφέ του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ. Δυστυχώς, όμως, ο χλοοτάπητας κράτησε για λίγο…
Αριστερά, στην αρχή του μόλου, υπήρχε το άγαλμα του Ναύτη, το οποίο μεταφέρθηκε στην προκυμαία, όμως η τσιμεντένια βάση παρέμεινε…

Ας ελπίσουμε, έστω τώρα, και ας μπήκε ο Ιούλιος, να υπάρξει μια γενναία παρέμβαση, γιατί αυτή η εικόνα δεν τιμά την πόλη.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση