Νέος επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Πελοπόννησο ο Νίκος Κουτουμάνος

Νέος επικεφαλής  του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Πελοπόννησο ο Νίκος Κουτουμάνος

Ο νέος επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, Νίκος Κουτουμάνος, παρουσιάστηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην Τρίπολη

Προλογίζοντας ο περιφερειακός σύμβουλος, Νίκος Γόντικας, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε και θα είμαστε 100% λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση, είμαστε η μόνη ρεαλιστική μαχητική και αξιόπιστη απάντηση όχι μόνο στο χθες, αλλά και στο σήμερα, που υποψήφιοι στοιχίζονται πίσω από επιχειρηματικά συμφέροντα, που διεκδικούν το θώκο του περιφερειάρχη οι ίδιοι ως επιχειρηματίες ή ντίλερς επιχειρηματικών συμφερόντων.

Αναβαθμίζουμε την παρέμβαση και τη δράση μας επιλέγοντας ως επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου και υποψήφιο περιφερειάρχη τον σ. Νίκο Κουτουμάνο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ».

Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Κουτουμάνος ανέφερε μεταξύ άλλων κατά την τοποθέτησή του: «Τα μέλη, τα στελέχη, οι φίλοι και οι συμπορευόμενοι με το ΚΚΕ, όλους τους προηγούμενους μήνες δώσαμε με αυταπάρνηση πολύ σημαντικές μάχες, με αφορμή τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Τα αποτελέσματά τους ήταν θετικά για το ΚΚΕ, ήταν αποτελέσματα τα οποία μας κάνουν πιο αισιόδοξους, έκαναν πολύ κόσμο και πέρα από την εκλογική επιρροή του κόμματος να χαμογελάσει, γιατί ξέρουν ότι αυτή η δύναμη κατατίθεται στο πολλαπλάσιο πίσω στο λαό, ξέρουν ότι οι αγώνες του δυναμώνουν από ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ.

Μπροστά μας έχουμε την πολύ σοβαρή αναμέτρηση των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. Το σύνολο των αντιπάλων μας συνεχίζουν να εμφανίζονται με το μεσσιανικό κάλεσμα του μοναδικού σωτήρα. Όλοι έχουν ή το “μαγικό ραβδί” ή σπάνιες ικανότητες και χαρίσματα για να κάνουν την Πελοπόννησο παράδεισο. Στην πραγματικότητα κανείς δεν αμφισβητεί τους ασφυκτικούς κανόνες που έχει διαμορφώσει το νομικό πλαίσιο, ανατρέποντας τα όποια “αυτοδιοικητικά” στοιχεία είχε η “αυτοδιοίκηση”, μετατρεπόμενη στο διάβα των ετών σε ένα σκληρό τμήμα του συνολικά αντιλαϊκού κράτους.

[…] Το δίλημμα και των δημοτικών και των περιφερειακών εκλογών είναι πόσο θα δυναμώσει το φιλολαϊκό μπλοκ απέναντι στο μπλοκ των αστικών κομμάτων που διοικούν Περιφέρειες και Δήμους, ανεξάρτητα από το πώς θα εμφανιστούν στις εκλογές. Το δίλημμα των εκλογών είναι να ισχυροποιηθεί αποφασιστικά η δύναμη της εργατικής λαϊκής αντίστασης και αντιπολίτευσης με τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, που είναι η έκφραση των αγώνων των εργαζομένων, της νεολαίας, των επαγγελματιών και αγροτών, των αγώνων για την προστασία του περιβάλλοντος, της προστασίας της ζωής από τις φυσικές καταστροφές.

Τα λέμε όλα αυτά, γιατί το επόμενο διάστημα, τα επόμενα χρόνια, θα επιβληθούν άγριες αντιλαϊκές πολιτικές για να θωρακίσουν την κερδοφορία, στο πλαίσιο και του διεθνούς ανταγωνισμού.

[…] Το ΚΚΕ, οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στους Δήμους και τις Περιφέρειες δεν έχουν αυτές τις δεσμεύσεις. Οι υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση ξέρουν ότι είναι μονόδρομος η διεκδίκηση, η οργάνωση και ο αγώνας ενάντια στην πολιτική που στηρίζει τα κέρδη των λίγων. Η ενίσχυση των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση για 100 εργατική λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση».