Π. Τατούλης: Συνασπισμός δυνάμεων για ένα γαλάζιο – πράσινο παραγωγικό και καινοτόμο σύστημα

Π. Τατούλης: Συνασπισμός δυνάμεων για ένα γαλάζιο – πράσινο παραγωγικό και καινοτόμο σύστημα

Για μία καινοτόμο, έξυπνη, ψηφιακή Περιφέρεια Πελοποννήσου

“Η πανδημία λειτούργησε ως επιταχυντής για την υιοθέτηση των ψηφιακών τεχνολογιών σε αρκετές Περιφέρειες διεθνώς. Στην Ελλάδα γυρίσαμε την πλάτη στις εξελίξεις και ασχοληθήκαμε μόνο με το πώς θα ψηφιοποιήσουμε τη γραφειοκρατία και πώς θα εκδίδουμε πιστοποιητικά από το κινητό.

Στο αβέβαιο περιβάλλον που βιώνουμε, σχεδιάζουμε η Περιφέρεια Πελοποννήσου να μετατραπεί σε ένα μηχανισμό αντιμετώπισης παγκόσμιων προκλήσεων, παγκόσμιων αλλαγών και κινδύνων. Προσεγγίζω τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην Πελοπόννησο ως το μοχλό εκείνο που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών μας”.

Τα παραπάνω υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο και εκ νέου υποψήφιος, Πέτρος Τατούλης, σε συνέντευξή του στην Hellas Journal.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “ο ψηφιακός μετασχηματισμός για εμένα μπορεί και πρέπει να προκαλέσει ευημερία, το νέο ΕΥ ΖΗΝ. Στόχος η δημιουργία εφαρμόσιμης καινοτομίας αξίας με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην Πελοπόννησο.

Προσεγγίζω την Έξυπνη Περιφέρεια και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της μακριά από τα φαραωνικά δίχως αύριο έργα, αλλά με καθοριστικές πολλαπλές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα αλλάξουν την καθημερινότητα του Πελοποννήσιου πολίτη”.

Ο κ. Τατούλης στη συνέντευξή του υποδεικνύει την ανάγκη “να επενδύσουμε στην εργασία των ερευνητών της Πελοποννήσου και να τους ενισχύσουμε στην εξωστρέφειά τους σε εκθέσεις και φόρα καινοτομίας.

Το πράττει το Ισραήλ εδώ και 30 χρόνια, ας το κάνουμε και εμείς σε μικρότερο βαθμό. Να συνασπίσουμε δυνάμεις για ένα γαλάζιο-πράσινο παραγωγικό και καινοτομικό σύστημα της Πελοποννήσου, το οποίο θα εδράζεται πάνω σε όλα τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά μας, των καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών του και του ανθρώπινου δυναμικού μας, των συμπατριωτών μας Πελοποννήσιων”.