Παναγιώτης Νίκας: Περιφερειάρχης σε “ασφυξία” από το… σύστημα Σαμαρά

Παναγιώτης Νίκας: Περιφερειάρχης σε “ασφυξία” από το… σύστημα Σαμαρά

Η σημερινή συνέντευξη Τύπου του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη, δεν είχε εκπλήξεις. Λίγο – πολύ όλοι γνώριζαν το τι θα υποστηρίξει. Εξάλλου, το είχε δείξει και από την Καλαμάτα την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε, η Πελοπόννησος «κανοναρχείται» από το “σύστημα Σαμαρά”, το οποίο ανεβάζει και κατεβάζει από περιφερειάρχες μέχρι δημάρχους, ενώ για να αναληφθεί μία θέση σε οποιαδήποτε υπηρεσία του Δημοσίου, πρέπει να έχει την έγκριση του πρώην πρωθυπουργού.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του, σχολίασε ότι ο μεγαλύτερος αντίπαλός του δεν ήταν οι παρατάξεις της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφιών στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά η… αυλή του πρώην πρωθυπουργού.

Ο κ. Νίκας συνέχισε λέγοντας ότι με δεδομένη αυτή την κατάσταση συναντήθηκε πριν από ένα χρόνο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στον οποίο του έθεσε δύο θέματα: την αλλαγή του επικεφαλής της παράταξης και την εκλογή του διαδόχου του από τους περιφερειακούς συμβούλους της “Πρωτοβουλίας για την Πελοπόννησο”. Κάτι, όμως, που, όπως φάνηκε από τα γεγονότα, δεν έγινε δεκτό.

Αναφερόμενος στον Δημήτρη Πτωχό τον χαρακτήρισε “παρακοιμώμενο του Σαμαρά, κι έναν πολιτικό χωρίς καμία αυτοδιοικητική εμπειρία». Περιγράφοντας, δε, τους τελευταίους μήνες της θητείας του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, είπε ότι θα ολοκληρώσει την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει, αφήνει ελεύθερους τους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξής του να αποφασίσουν οι ίδιοι για το μέλλον τους, ενώ έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η Περιφέρεια θα είναι ουδέτερη στην προεκλογική περίοδο.

Αναλυτικό ρεπορτάζ αύριο στο “Θάρρος”