Πανηγύρισε ο ιστορικός ναός των Αγίων Αποστόλων Καλαμάτας

Πανηγύρισε ο ιστορικός ναός  των Αγίων Αποστόλων Καλαμάτας

Παρουσία πλήθους πιστών από την Καλαμάτα τελέσθηκαν κατά το τριήμερο 28-29-30 Ιουνίου οι πανηγυρικές λατρευτικές εκδηλώσεις, επί τη μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και της Συνάξεως των Δώδεκα Αποστόλων, στον Ιστορικό Προσκυνηματικό Ναό των Αγίων Αποστόλων, στο κέντρο της πόλης, ο οποίος αποτελεί το σύμβολο της Ελευθερίας του Γένους, αφού από αυτόν ξεκίνησε η Επανάσταση του 1821.

Απουσιάζοντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ως εκπροσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος στα «ΚΘ’ Παύλεια» της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, στις Ιερές Ακολουθίες προέστησαν: α) κατά τον εσπερινό της Τετάρτης 28ης Ιουνίου ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης Νεόφυτος Σαχλάς, εφημέριος της Τ.Κ. Αμφείας, β) κατά τη Θεία Λειτουργία της Πέμπτης  29ης Ιουνίου ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης Αλέξιος Αρώνης, εφημέριος του Ιερού Ναού Αναστάσεως Καλαμάτας, γ) κατά τον εσπερινό της Πέμπτης 29ης Ιουνίου ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Νταμάτης, αρχιερατικός επίτροπος Καλαμάτας και  δ) κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της 30ής Ιουνίου ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, ενώ καθ’ όλο το εορταστικό τριήμερο τους ψαλμούς απέδωσε η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, υπό τη διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Σιάχου.

Κηρύττοντας το θείο λόγο ο π. Φίλιππος αναφέρθηκε στα πρόσωπα των Δώδεκα Αποστόλων και στα ιδιαίτερα γνωρίσματα του καθενός.