Πτώση “καμπανάκι” στη στάθμη της υδρομάστευσης Πηδήματος

Πτώση “καμπανάκι” στη στάθμη  της υδρομάστευσης Πηδήματος

Οι καιρικές συνθήκες δείχνουν τα… δόντια τους και στο δήμο Καλαμάτας

Η ξηρασία και οι κλιματικές συνθήκες που πλήττουν τη Μεσσηνία αδειάζουν τα αποθέματα υπόγειων υδάτων, καθώς αυτά πλέον βρίσκονται κάτω από το συνήθη μέσο όρο, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες για πυρκαγιές και ελλείψεις νερού για κατανάλωση.

Από την άλλη πλευρά, τους προηγούμενους μήνες οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν τη γενικότερη κατάσταση από την πλευρά των αποθεμάτων, όμως, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο ελέγχων των διαρροών και καλύτερης διαχείρισης του νερού.

Στην Καλαμάτα, η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης χαρακτηρίζει την κατάσταση «τυπική για την εποχή», αλλά τα προβλήματα με την κεντρική δεξαμενή επιτείνουν τις όποιες ανησυχίες.

Σε κάθε περίπτωση, επάρκεια νερού στην Καλαμάτα υπάρχει, παρότι έχει παρατηρηθεί μια μικρή πτώση της στάθμης στην υδρομάστευση του Πηδήματος, ενώ η ΔΕΥΑΚ είναι σε καθημερινή επαφή με το Σύνδεσμο Ύδρευσης, προκειμένου να παρέμβει για τυχόν αντιμετώπιση προβλήματος. Όμως, προτρέπει και τους πολίτες σε μια λελογισμένη χρήση του νερού.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης Κοσμόπουλος, ζήτησε να υπάρχει διαρκής και επισταμένη παρακολούθηση του συστήματος υδροδότησης του Δήμου, με όλο τον απαιτούμενο μηχανισμό παρέμβασης σε περίπτωση βλάβης σε απόλυτη ετοιμότητα.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος διαβεβαίωσε ότι γίνονται οι κινήσεις εκείνες που θα εξασφαλίσουν την ομαλή υδροδότηση της Καλαμάτας, εν μέσω τουριστικής περιόδου, ενώ κινούνται και όλες οι διαδικασίες για να εξασφαλιστεί από το Δήμο Καλαμάτας εναλλακτική λύση.

Α.Π.

Tags: