«ΘΑΡΡΟΣ» 9 Μαΐου 1929: Εγκαταλείψασα την συζυγικήν στέγην ηκολούθησε τον εκλεκτόν της καρδιάς της

«ΘΑΡΡΟΣ» 9 Μαΐου 1929: Εγκαταλείψασα την συζυγικήν στέγην ηκολούθησε τον εκλεκτόν της καρδιάς της

Τι προκύπτει εκ των ανακρίσεων

Χθες κατά τας πρωινάς ώρας η 18έτις Νοεμζάρ, σύζυγος Ζαρέ Ντουργουτιάν, εγκαταλείψασα τον σύζυγόν της και το διετές τέκνον της ηκολούθησε τον επίσης 18ετή εραστήν της Αλέκον Κανακόπουλον μεθ’ ου συνεδέετο από πολλού δι’ ερωτικών σχέσεων.

Εκ των ενεργουμένων υπό του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος ανακρίσεων προκύπτουν τα εξής: Η εν λόγω Νοεμζάρ, σύζυγος Ζαρέ Ντουργουτιάν, είχεν ειδοποιήσει τον σωφέρ Νικόλαον Κατσιβαρδάν όπως την αναμένει μετά του αυτοκινήτου του ολίγον μακράν της παρά την συνοικίαν Υπαπαντής οικίας της. Πράγματι δε ο σωφέρ ούτος χθες κατά τας πρωινάς ώρας ανέμενε τους αλληλοαπαχθέντας εις την πλατείαν Υπαπαντής, ένθα οι δύο ερωτευμένοι επιβάντες του αυτοκινήτου κατηυθύνθησαν εις Ασλάναγα. Εκείθεν δε εισήλθον εις την τακτικήν αμαξοστοιχίαν Καλαμών – Αθηνών και κατηυθύνθησαν προς άγνωστον μέρος.

Η άπιστος σύζυγος συνεπεκόμισε κατά την φυγήν της 15.000 δραχμάς εις διάφορα χαρτονομίσματα, πέντε χρυσά πεντόλιρα, μίαν αυστριακήν Κριμίζαν, εννέα χρυσά δακτυλίδια και διάφορα είδη ρουχισμού αξίας εν συνόλω 35.000 δραχμών.

Το Α΄ Αστυνομικόν Τμήμα εις την δικαιοδοσίαν του οποίου υπάγεται η εν λόγω υπόθεσις ετηλεγράφησεν αμέσως, ως επληροφορήθη το γεγονός, εις τους διαφόρους Αστυνομικούς Σταθμούς, τμήματα κ.λπ., ίνα προβούν εις την σύλληψιν των αλληλοαπαχθέντων και την ενώπιόν του παρουσίασιν αυτών δια τα περαιτέρω, εκδόσαν συνάμα και ένταλμα συλλήψεως.


ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΠΟΥ ΕΚΔΙΚΟΥΝΤΑΙ…
-Επυροβόλησε κατά της συζύγου και πενθεράς
-Ετραυμάτισε την δευτέραν σοβαρώς
«ΘΑΡΡΟΣ» 24 Μαΐου 1929
Δεν θα ελησμόνησαν βεβαίως οι αναγνώσται μας την προ μιας εβδομάδος γενομένην εκουσίαν απαγωγήν, της οποίας ήρωες είναι ο Αλέξιος Κανακόπουλος και η Αρμενίς Νοεμζάρ, σύζυγος Ζαρέ Ντουργουτιάν, ήτις εγκαταλείψασα την συζυγικήν στέγην ηκολούθησε τον ανωτέρω Κανακόπουλον, εκλεκτόν της καρδιάς της.

Μετά την γενομένην απόλυσιν των δύο εραστών, η Νοεμζάρ, παρά τας συστάσεις του υπομοιράρχου κ. Γυπαράκη όπως επανέλθη εις την συζυγικήν εστίαν, δεδομένου ότι ο προσβληθείς σύζυγός της συγκατετίθετο να συζήση και πάλιν νομίμως μετ’ αυτής, εν τούτοις αύτη επ’ ουδενί λόγω επεθύμει, έστω και να τον ίδη.

Ο σύζυγός της όμως Ζαρέ Ντουργουτιάν βαρέως φέρων την προσβολήν ταύτην απεφάσισε χθες να δώση τέρμα εις το οικογενειακόν αυτό ειδύλλιον, δια να είναι εν τάξει απέναντι των συμπατριωτών του, οι οποίοι – καθώς προ ημερών εγράψαμεν- όταν πρόκειται περί λόγων τιμής είναι αμείλικτοι…

Το δράμα
Πράγματι δε ο προσβληθείς σύζυγος καραδοκών χθες  την 6ην μ.μ. έξωθι της οικίας της κειμένης πλησίον των φυλακών Αλεξανδράκη, ένθα διέμενον η σύζυγός του και η μήτηρ της, εκάλεσε την πρώτην να της είπη δήθεν. Αυτή όμως μαντεύσασα τας διαθέσεις του δεν απεμακρύνθη της θύρας όπου ίστατο κατ’ εκείνην την στιγμήν. Παρατηρών όμως ούτος ότι απετύγχανε του σχεδίου του και πληροφορημένος ότι την επομένην θα ανεχώρουν θυγάτηρ και μήτηρ δια Γαλλίαν, εις μίαν στιγμήν που κόρη και μήτηρ είχον εξέλθει ολίγον μακράν της θύρας, εξαγαγών περίστροφον συστήματος μπράουνικ επυροβόλησε δις κατ’ αμφοτέρων. Εκ των ριφθεισών σφαιρών η μία ηστόχησεν, η δε άλλη εύρε την μητέρα της συζύγου του Αρετή Παλταγιάν, τριακονταπενταέτιδα, εις την οσφυακήν χώραν. Ο δράστης μετά την πράξιν του ετράπη εις φυγήν μη συλληφθείς εισέτι. Η παρούσα μετεφέρθη αμέσως εις την κλινικήν Αναστασιάδου ένθα της εγένετο αμέσως εγχείρησις.

Η κατάστασίς της δεν είναι και τόσον σοβαρά. Οπωσδήποτε όμως ο ιατρός κ. Γεώργιος Αναστασιάδης ερωτηθείς σχετικώς, δεν δίδει ουδεμίαν εξασφάλισιν δια την ζωήν της.

Η τραυματισθείσα, εις την ένορκον κατάθεσίν της, μεταξύ των άλλων είπε και ότι ο γαμβρός της επυροβόλησε κατ’ αμφοτέρων και ότι επιθυμεί την ποινικήν του δίωξιν.

ΑΠΕΛΟΓΗΘΗ Ο ΑΡΜΕΝΙΟΣ
«ΘΑΡΡΟΣ» 26 Μαΐου 1929
Ο παρουσιασθείς προχθές το εσπέρας αρμένιος Ζαρέ Ντουργουτιάν μετά την ενώπιον του διοικητού του πρώτου Τμήματος Γυπαράκη απολογίαν του παρεπέμφθη εις τον Εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε την εν τω Τμήματι κράτησίν του μέχρι νεωτέρας διαταγής. Ούτος παρεπέμφθη εις τον ανακριτήν του πρώτου Τμήματος.