Ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη βελτίωσης του Μεσσήνη -Λάμπαινα

Ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη βελτίωσης του Μεσσήνη -Λάμπαινα

Αντιμετωπίζεται, τελικά, ένα από τα προβλήματα που δεν επέτρεπε να ξεκινήσει το σημαντικό έργο βελτίωσης της 7ης Επαρχιακής Οδού, στο τμήμα από τη Μεσσήνη μέχρι τη Λάμπαινα, κι αυτό είναι η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στον υφιστάμενο δρόμο.

Η αντικατάσταση του δικτύου θα γίνει με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία ανακοίνωσε σχετικά: “Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας με το Δήμο Μεσσήνης, τη ΔΕΥΑ Μεσσήνης και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης. Αντικείμενο της σύμβασης είναι η αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης στην 7η Επαρχιακή Οδό Μεσσήνη – Εύα – Λάμπαινα, έργο ο συνολικός προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 903.225,81 ευρώ, χωρίς τον ΦΠΑ.

Πλέον, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, ξεκινά η διαδικασία δημοπράτησης του πιο πάνω έργου, η εξεύρεση πίστωσης για το οποίο αποτελούσε προαπαιτούμενο, ενώ παράλληλα ξεκινά και η κατασκευή του έργου αναβάθμισης της 7ης Επαρχιακής Οδού της Μεσσηνίας”.

Το έργο περιλαμβάνει την αντικατάσταση των υφιστάμενων αγωγών από νέους υπό πίεση βαρυτικούς αγωγούς ύδρευσης, επί της 7ης Επαρχιακής Οδού, παράλληλα με την ανακατασκευή της, ώστε να επιτευχθεί η μικρότερη δυνατή όχληση των κατοίκων και των εγκαταστάσεων της περιοχής εκατέρωθεν της οδού και να μειωθούν οι περαιτέρω εκσκαφές επί της νέας οδοποιίας.

Οι νέοι προτεινόμενοι βαρυτικοί αγωγοί θα τοποθετηθούν κατά τμήματα, κατά μήκος της επαρχιακής οδού, με εκκίνηση από το σημείο βορειοανατολικά της Μεσσήνης, έως το βορειοανατολικό σημείο του Αριστοδημείου.

Υπενθυμίζουμε ότι στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα ο περιφερειάρχης είχε χαρακτηρίσει την παρέμβαση ως “έργο με πολλά προβλήματα”.