Αποθέωση και στην Καλαμάτα για την παράσταση «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού»

Αποθέωση και στην Καλαμάτα για την παράσταση «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού»

Κατακλύστηκε το Σαββατοκύριακο το αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας, όπου παίχθηκε η παράσταση “Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού” σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα.

Το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού, που αποθέωσε τον Πάνο Βλάχο και την παρέα του, οι οποίοι τα έδωσαν για δύο ώρες όλα πάνω στη σκηνή, χορεύοντας, τραγουδώντας και διακωμωδώντας βιωματικά το δικό τους σήμερα, απέδειξε γιατί όπου παίζεται η παράσταση ειναι sold out.

Οι Πάνος Βλάχος, Φοίβος Ριμένας, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Παναγιώτης Κατσώλης, Στέλιος Πέτσος και ο μουσικός επί σκηνής Βάιος Πράπας μύησαν το κοινό στο καυστικό και καταγγελτικό σύμπαν του Ντάριο Φο!

Ο Ντάριο Φο, αυτός ο δαιμόνιος δραματουργός, βασιζόμενος σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ιταλίας σε καιρούς έντασης, έγραψε μια αριστουργηματικά φαρσική και καταγγελτική σάτιρα για τη βία, την ηλιθιότητα, την αυθαιρεσία της εξουσίας, τα κατασκευασμένα ψεύδη και τη σκόπιμα «τυφλή» Δικαιοσύνη, υπηρέτρια ενός συστήματος διαφθοράς.

Μέσα από μια έξυπνη και επίκαιρη κωμωδία, η εξουσία ξεγυμνώνεται και παρουσιάζονται τα «αδιάσειστα» στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την ενοχοποίηση κάποιου. Ένα ανοιχτό παράθυρο στον έκτο όροφο μπορεί να αποτελέσει λύση όταν η ψυχραιμία χάνεται και ο θάνατος θα αρχειοθετηθεί απλώς ως «τυχαίος»!