Αρχίζει σήμερα στην Αλαγονία το ετήσιο διεθνές εργαστήρι σποροσβώλων

Αρχίζει σήμερα στην Αλαγονία το ετήσιο διεθνές εργαστήρι σποροσβώλων

Αρχίζει σήμερα στην Αλαγονία το ετήσιο διεθνές εργαστήρι σποροσβώλων, που φέτος έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία υπό το βάρος των καταστροφικών πυρκαγιών που κατέκαψαν και πάλι τη χώρα μας. Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης έχει το Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας, το οποίο έχει ξεκινήσει μια πραγματική, πράσινη και ειρηνική, επανάσταση!

Το σχετικό κάλεσμα που αφορά όλους αναφέρει τα παρακάτω:

Ήρθε η ώρα και πάλι για το ετήσιο διεθνές εργαστήριο σβώλων που θα γίνει και φέτος στο χωριό Αλαγονία στον Ταΰγετο από το Σάββατο 26 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου.

Όπως κάθε χρόνο, προετοιμαζόμαστε για σπορές πριν από τα πρωτοβρόχια του Οκτωβρίου φτιάχνοντας όσο μπορούμε περισσότερους σβώλους με μεγάλη ποικιλία σπόρων. Φέρτε λοιπόν τους σπόρους, αν έχετε συλλέξει, από φρούτα και δέντρα και ελάτε να φτιάξουμε σβώλους!  Οι σβώλοι θα χρησιμοποιηθούν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας για δημιουργία φυσικών αγροκτημάτων και αναδάσωση, σύμφωνα με τη μέθοδο της φυσικής καλλιέργειας.

Το εργαστήριο ξεκινάει κάθε μέρα στις 9.30 π.μ.  Θα υπάρχει τροφή για όλους τους συμμετέχοντες με βιολογικά και φυσικά προϊόντα και θα υπάρχει και camping, όπου μπορούν να μείνουν όσοι επιθυμούν, που κοστίζει 5 ευρώ τη μέρα και διαθέτει νερό και τουαλέτες. Θα χρειαστεί να φέρετε σκηνή, ζεστό υπνόσακο και φακό. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν  για τις τεχνικές παρασκευής σβώλων για την υλοποίηση χλωρών λιπάνσεων, τη δημιουργία φυσικών αγροκτημάτων και αναδασώσεις.  Η συμμετοχή είναι ελεύθερη (με εξαίρεση το camping, όπως προαναφέρθηκε) και για το φαγητό η συνεισφορά θα είναι ανοιχτή.

Για εγγραφή παρακαλούμε στείλτε μας μήνυμα στο μέσεντζερ με το όνομά και το τηλέφωνό σας και τις μέρες που σχεδιάζετε να έρθετε και ενημερώστε μας εάν επιθυμείτε να μείνετε στο camping. Παρακαλούμε ιδιαιτέρως να μας ενημερώστε εγκαίρως σε περίπτωση ακύρωσης.

Καλούς σβώλους και καλές σπορές να έχουμε!

-Πληροφορίες και εγγραφές για την εκδήλωση και για όλη τη δραστηριότητα του Κέντρου Φυσικής Καλλιέργειας στις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις: http://natural-farming.org/ και https://www.facebook.com/naturalfarmingcenter.

Και κινηματογραφικό εργαστήρι για παιδιά 10-14 ετών
Εκτός από το εργαστήριο παρασκευής και σποράς σβώλων για λαχανόκηπο, υπό την καθοδήγηση του φυσικού καλλιεργητή Παναγιώτη Μανίκη, θα πραγματοποιηθεί από Τετάρτη 30 έως Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου 2023 εργαστήριο stop motion documentary animation με τους κινηματογραφιστές Δήμητρα Κουζή και Νίκο Κωστόπουλο.

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά 10-14 ετών, έχει σύνθημα «Δημιουργώντας κινούμενες εικόνες για έναν πιο πράσινο κόσμο» και θα υλοποιηθεί στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Αλαγονίας.
Χ.Ε.