Δεν κατατέθηκαν προσφορές για την αεροπορική γραμμή Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα

Δεν κατατέθηκαν προσφορές για την αεροπορική γραμμή Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα

Σε κίνδυνο τίθεται η αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με τη Θεσσαλονίκη, αφού, σύμφωνα με δημοσίευμα του metaforespress, δεν κατατέθηκαν προσφορές για τις άγονες αεροπορικές γραμμές Ιωάννινα – Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα και Θεσσαλονίκη – Κέρκυρα.

Αντίθετα, προσφορές κατατέθηκαν για τις υπόλοιπες 6 άγονες γραμμές (σημειώνεται ότι έχουν ανατεθεί από τον Φεβρουάριο άλλες 10 άγονες γραμμές σε SKY express και Olympic Air).

Για το Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα, η καταληκτική ημερομηνία των προσφορών ήταν στις 28 Ιουνίου και αφορά τα δρομολόγια του φθινοπώρου και του χειμώνα. Προγραμματισμένα δρομολόγια για Καλαμάτα – Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, υπάρχουν αυτή τη στιγμή μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρεται στο χθεσινό δημοσίευμα, για τις 3 αυτές γραμμές τελικά δεν κατατέθηκε καμία προσφορά, με αποτέλεσμα η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας να εξετάζει διάφορα σενάρια, όπως την επαναπροκήρυξή τους, έχοντας προηγηθεί, όμως, διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες.

Μάλιστα, μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι η αναπροσαρμογή του ύψους της επιδότησής τους, με απαραίτητη προϋπόθεση την έγκριση της ΕΕ και του ελληνικού υπουργείου Μεταφορών.

Πάντως, χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα αναφέρεται:
«Αντίστοιχα, “πλήγμα” για την Καλαμάτα αποτελεί η μη κατάθεση ενδιαφέροντος για τη σύνδεση Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα, η οποία θα προσέδιδε δυναμική, εκτός από την καλοκαιρινή περίοδο, κυρίως στη χειμερινή».