Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας: Συγκρατημένη ικανοποίηση από την κίνηση -Αναμονή για τη Λευκή Νύχτα

Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας: Συγκρατημένη ικανοποίηση από την κίνηση -Αναμονή για τη Λευκή Νύχτα

Αρκετά συγκρατημένη ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καλαμάτας από την κίνηση των φετινών θερινών εκπτώσεων. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Γιώργος Εγγλέζος, «aν λάβουμε υπόψη μας όσα συμβαίνουν γύρω από το εμπόριο και τις συνεχόμενες αυξήσεις, οι εκπτώσεις έχουν κινηθεί σε ένα καλό επίπεδο, χωρίς να αγγίζουν τα ποσοστά προηγούμενων χρόνων».

Μιλώντας ειδικότερα στο «Θ» για την εικόνα της κίνησης τις τελευταίες μέρες στην πόλη, ο κ. Εγγλέζος σημειώνει πως μετά τις 6-7 του μήνα η Καλαμάτα και η ευρύτερη περιοχή «έσφυζαν» από κόσμο: «Υπήρχε κίνηση, και ιδιαίτερα Έλληνες επισκέπτες βρέθηκαν στην Καλαμάτα. Αυτές τις μέρες η κίνηση ήταν πάρα πολύ καλή, και θεωρώ ότι τα καταστήματα κινήθηκαν αρκετά, παρότι δεν είναι μέρες οι οποίες φθάνουν για να μπορέσουμε να καλύψουμε διάφορες υποχρεώσεις που έχουμε. Όμως, ήταν ένα καλό δεκαπενθήμερο, ειδικά την εβδομάδα πριν από το Δεκαπενταύγουστο τα πράγματα πήγαν πολύ καλά».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Εγγλέζος σημειώνει: «Αν λάβουμε υπόψη μας όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω από το εμπόριο και τις συνεχόμενες αυξήσεις που έχουμε, θεωρώ ότι οι εκπτώσεις έχουν κινηθεί σε ένα καλό επίπεδο. Βέβαια, δεν αγγίζουν τα ποσοστά που βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά από την άλλη δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις προηγούμενες χρονιές με τις χρονιές που διανύουμε τώρα λόγω των αυξήσεων που έχουμε, και τις οποίες ο κάθε επιχειρηματίας προσπαθεί όσο μπορεί να ενσωματώσει στα δικά του κοστολόγια, για να μπορούν να γίνουν πιο προσιτές οι τιμές στον πελάτη».

Κατά τον ίδιο, παρότι το επίπεδο των εκπτώσεων δε φτάνει εκείνο προηγούμενων ετών, «υπάρχει μια ροή κόσμου η οποία δεν είναι ικανοποιητική για να μας βγάλει πολλά από τα έξοδα που έχουμε, αλλά είναι κι αυτό κάτι».

«Όλα αυτά είναι ένα εκρηκτικό μίγμα και δημιουργούν τροχοπέδη στην αγορά», καταλήγει.

Λευκή Νύχτα

Φθάνοντας στη λήξη των φετινών εκπτώσεων, οπότε στις 2 Σεπτεμβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η Λευκή Νύχτα στην πόλη της Καλαμάτας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κάνει λόγο για μια βραδιά με μεγάλες προσφορές, προκειμένου να ανταποκριθεί ο κόσμος στο κάλεσμα.

Όπως εξηγεί εν όψει της φετινής διοργάνωσης: «Έχει προγραμματιστεί μια πρωτότυπη δράση. Θα βάλουμε barcode έξω από τα καταστήματα, ώστε ψωνίζοντας ο καταναλωτής να συμμετέχει μέσω ειδικής εφαρμογής σε ένα διαγωνισμό με πλούσια δώρα από τα καταστήματα της πόλης».

Όσο για το αν υπάρχει προοπτική βελτίωσης, ο κ. Εγγλέζος αναφέρει: «Από του χρόνου προγραμματίζουμε να κάνουμε αναδιάταξη της Λευκής Νύχτας για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μιαν άλλη αίσθηση και ν’ αλλάξει και η διάθεση του κόσμου».

Χρ.Μ.