EUPHORIA από τη Σοφία Χιλλ στην Αρχαία Μεσσήνη στις 26-27 Αυγούστου

EUPHORIA από τη Σοφία Χιλλ  στην Αρχαία Μεσσήνη στις 26-27 Αυγούστου

Η θεατρική παράσταση Euphoria, σε σκηνοθεσία, σύνθεση κειμένων και δραματουργική επεξεργασία της Σοφίας Χιλλ, θα παρουσιαστεί το Σαββατοκύριακο 26-27 Αυγούστου  στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης (έναρξη 9.30 μ.μ.).

Η παραγωγή υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2023 του θεσμού του υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» με κεντρικό θεματικό άξονα την κλιματική αλλαγή και προσφέρεται δωρεάν για το κοινό.

Πολυβραβευμένη, με παραστάσεις σε όλον τον κόσμο, η Σοφία Χιλλ είναι η πρωταγωνίστρια του θεάτρου Άττις του εμβληματικού Θεόδωρου Τερζόπουλου. Αν και με ισχυρές ρίζες στη Μεσσηνία, όπου έχει περάσει μέρος της ζωής της και απ’ όπου κατάγεται η μητέρα της Νίκη Θεόκα και διαμένουν τα αδέλφια της, είναι η πρώτη φορά που θα παρουσιάσει εδώ μια προσωπική δουλειά και, φυσικά, αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Το έργο
Δύο νέοι ανάμεσα σε δύο κόσμους ως άλλος Πενθέας και Διόνυσος. Με όχημά τους τα κείμενα, αρχαία και άλλα, θα προσπαθήσουν να βρουν τη ρίζα, να θυμηθούν, να ανακαλέσουν. Τεχνολογία, πρόοδος, ανάπτυξη. Τι ονομάζουν οι αρχαίοι Ανάγκη; Γιατί χάνονται οι τέσσερις εποχές του χρόνου; Τι είναι ο ουμανισμός; Είναι ο άνθρωπος το κέντρο του κόσμου μας; Υπάρχει οικολογική συνείδηση; Εξαφανίζονται οι μεγάλοι πολιτισμοί;

Μια παράσταση που βασικός πυρήνας της είναι η οικογένεια Χιλλ, σε μια αναζήτηση της ευφορίας μέσα από τη συνύπαρξη. Σε αυτό το επίπονο ταξίδι προς τη μνήμη, θα τους βοηθήσουν τέσσερις μουσικοί, συνθέτες και ερμηνευτές και η ηθοποιός και σκηνοθέτρια της παράστασης, Σοφία Χιλλ. Καθένας τους θα συνθέσει δική του πρωτότυπη μουσική, θα μελοποιήσει χορικά από αρχαίες τραγωδίες και άλλα κείμενα, αλλά και θα ερμηνεύσει κομμάτια από την κλασική και την παραδοσιακή μουσική. Η πορεία ενάντια στη λήθη είναι επίπονη και η κάθαρση αναπόφευκτη. Ο επίλογος, όμως, ένας ύμνος στη ζωή!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία, σύνθεση κειμένων, δραματουργική επεξεργασία: Σοφία Χιλλ

Κοστούμια: Νίκη Θεόκα

Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέκος Αναστασίου

Σχεδιασμός ήχου: Βασίλης Δρούγκας

Ερμηνεύουν: Σοφία Χιλλ, Κατερίνα Ζερβού, Άγγελος Χιλλ

Μουσικοί: Γιώργος Καλούδης (κρητική λύρα, βιολοντσέλο), Ρουθ Χιλλ (κανονάκι, ρεκ), Δημήτρης Ζερβός (κρουστά), Δημήτρης Χιλλ (αφγανικό ραμπάμπ, σάζι)

Διεύθυνση παραγωγής: Σάιμον Χιλλ

ΑΜΚΕ: UP HILL Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

• Όλες οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το υπουργείο Πολιτισμού

• H προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική

• Καταβάλλεται μόνο το αντίτιμο εισόδου του αρχαιολογικού χώρου, όπου υπάρχει

• Αναλυτικές πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων στις ιστοσελίδες: digitalculture.gov.gr, nationalopera.gr