Ημέρα πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων και αναψυχής αύριο τον Πάμισο

Ημέρα πολιτιστικών και  αθλητικών δράσεων και αναψυχής αύριο τον Πάμισο

Κάλεσμα στους κατοίκους και τους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής να επισκεφθούν αύριο τον Άρι και να περάσουν μια αξέχαστη μέρα δίπλα στον Πάμισο ποταμό, συμμετέχοντας στις δράσεις που έχουν διοργανώσει η Δημοτική Κοινότητα με το Δήμο Καλαμάτας, τη «Φάρις» και φορείς του Δήμου, απηύθυναν σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της “Φάρις”, δημοτικός σύμβουλος Παντελής Δρούγας, ο πρόεδρος του Άρι, Γρηγόρης Κωστόπουλος και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Θανάσης Θωμόπουλος.

Πρόκειται για το 2ο Kalamata Pamisos River Action, που θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο κοντά στο φράγμα του Άρι.

Σκοπός των εκδηλώσεων, σημείωσε ο κ. Κωστόπουλος, είναι να αναδειχθεί η μοναδική φυσική ομορφιά αυτής της περιοχής, που ακόμη δε γνωρίζουν πολλοί κάτοικοι του νομού. Επίσης, συνέχισε, σκοπός είναι να προσελκύσει η περιοχή επενδύσεις που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του τόπου.

Ο κ. Κωστόπουλος πρόσθεσε ότι μετά την επιτυχία που είχε πέρσι το Kalamata Pamisos River Action και με δεδομένη τη στήριξη της εκδήλωσης από το Δήμο Καλαμάτας, αποφασίστηκε να διοργανωθεί αυτό το πρόγραμμα εκδηλώσεων για δεύτερη συνεχή χρονιά. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από τις εννιά το πρωί και θα ολοκληρωθούν το βράδυ, με παράσταση Καραγκιόζη.

Όλα, τόνισε ο κ. Κωστόπουλος, θα είναι δωρεάν για τους επισκέπτες, από τη στάθμευση, την είσοδο στο χώρο, μέχρι την προσφορά νερού, αναψυκτικών, παγωτών για τα παιδιά και ποπ-κορν, ενώ θα συμμετέχουν ο Ναυταθλητικός Σύλλογος “Αίολος” με ιστιοπλόους και με σκάφη, στα οποία θα μπορεί κάνει βόλτες στο ποτάμι ο κόσμος, η Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών 4Χ4 Καλαμάτας, που θα παρουσιάσει τις εθελοντικές της δράσεις, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ο Ιππικός Όμιλος Καλαμάτας με άλογα για τις βόλτες μικρών και μεγάλων, ο Αθλητικός Σύλλογος «Νηρέας» που θα κάνει επίδειξη αγγλικού ψαρέματος στο ποτάμι, ο Σύλλογος Εναέριων Ακροβατικών Skycrew Circus Arts, ο Σύλλογος Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και ο Σύλλογος “Ελπίδα” Άριος.

Τέλος, ο Σύλλογος Γυναικών θα λειτουργήσει ομάδες κινησιοθεραπείας, ενώ αναμένεται να λάβει μέρος και η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Καλαμάτας.