Κινητός Κινηματογράφος και προβολή αύριο στην Καλαμάτα

Κινητός Κινηματογράφος και προβολή αύριο στην Καλαμάτα

Το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας, εμπλουτίζει το πρόγραμμα του Πολιτιστικού καλοκαιριού του Δήμου με μια σειρά προβολών ντοκιμαντέρ, μέσω της δράσης Solar Cinema Greece.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη, 2 Αυγούστου, στο Πάρκο Λιμενικού Καλαμάτας, στις 21:30, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προβολή ντοκιμαντέρ, με τίτλο Delikado (91’), σε σκηνοθεσία του Karl Malakunas.
Η υπόθεση της ταινίας έχει ως εξής:

Το Παλαουάν φαίνεται να είναι ένα ειδυλλιακό τροπικό νησί. Οι αμμώδεις παραλίες και τα πλούσια δάση του το έχουν κάνει έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ασίας. Ωστόσο, για ένα μικρό δίκτυο από ακτιβιστές και αυτόκλητους τιμωρούς που προσπαθούν να προστατέψουν τους φυσικούς πόρους, το νησί μοιάζει περισσότερο με πεδίο μάχης. Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τον Μπόμπι, την Τάτα και τον Νίβς, τρεις από τους ηγέτες του δικτύου, να ρισκάρουν τη ζωή τους σε μια μάχη Δαβίδ και Γολιάθ, παλεύοντας να σταματήσουν τις κυβερνήσεις και τους επιχειρηματίες από το να καταστρέψουν το τελευταίο περιβαλλοντικό οχυρό των Φιλιππίνων.

Ελληνικός Ηλιακός Κινητός Κινηματογράφος
Ο Ελληνικός Ηλιακός Κινητός Κινηματογράφος, αποκλειστικό μέλος του Solar World Cinema Network, αποτελεί μια παράλληλη δραστηριότητα του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας και έρχεται να ευαισθητοποιήσει το κοινό στα σύγχρονα προβλήματα ανά τον κόσμο, δίνοντας παράλληλα έμφαση στη σημασία της μετάβασης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς όλος ο εξοπλισμός του τροφοδοτείται 100% από τον ήλιο. Τα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν στο πλαίσιο της συνεργασίας σε περιοχές της Καλαμάτας και στη Θουρία έχουν θεματικές που σχετίζονται με το περιβάλλον. Στόχος είναι η αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής της ευρύτερης περιοχής, καθώς και η ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω σε θέματα, όπως η ενεργειακή κρίση, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η κλιματική αλλαγή κλπ, δημιουργώντας έτσι ένα πρόσφορο έδαφος για διάλογο πάνω στα καίρια και επίκαιρα αυτά ζητήματα. Αντίστοιχα, στην Αρτεμισία στον Ταΰγετο, θα πραγματοποιηθεί περιβαλλοντική εκπαιδευτική δράση για παιδιά ηλικίας 7-15 ετών.