Κτήριο πρώην Σχολής Νοσοκόμων: Ένα “ξέφραγο” κτήριο… άκρως επικίνδυνο

Κτήριο πρώην Σχολής Νοσοκόμων: Ένα “ξέφραγο” κτήριο… άκρως επικίνδυνο

Στο πίσω μέρος του Δημαρχείου Καλαμάτας υπάρχει ένα ακόμα κτήριο, αυτό στο οποίο στεγαζόταν στο παρελθόν η Σχολή Νοσοκόμων και όπου θεωρητικά κάποια στιγμή θα στεγαστεί η ΔΕΥΑΚ.

Μάλιστα, ο προηγούμενος δήμαρχος βιάστηκε να το βαφτίσει “κτήριο Γ”, να υπάρχει στις μακέτες – χάρτες του συγκροτήματος του Δημαρχείου, ενώ μέχρι και ταμπέλα είχε τοποθετηθεί που ανέγραφε «ΚΤΗΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΕΥΑΚ».

Τότε δε, σημειώθηκαν και αντιδράσεις από εργαζομένους της ΔΕΥΑΚ, καθώς εξέφραζαν φόβους για τη στατικότητα του νέου χώρου και δήλωναν αντίθετοι στη μετακόμιση.

Στη συνέχεια το Δημαρχείο μεταφέρθηκε, τα κτήρια Α & Β λειτούργησαν κανονικά, ενώ το κτήριο Γ “ως κτήριο της ΔΕΥΑΚ” υφίσταται μόνο στην ταμπέλα.

Κάποια στιγμή, βέβαια, οι εργασίες ξεκίνησαν, με τον προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται σε 600.000 ευρώ, ποσό που αποδείχθηκε αστείο, μιας οι παρεμβάσεις που χρειάζονται είναι πολύ μεγαλύτερου κόστους, με τον νυν δήμαρχο να λέει χαρακτηριστικά ότι “οι παλιές μελέτες ήταν λάθος από όλες τις απόψεις”.

Η τελευταία μελέτη του κτηρίου είναι ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, με τις εργασίες όμως να μην έχουν ξεκινήσει καν, ενώ παραμένει άγνωστο πότε και αν θα αρχίσουν.

Κλείνοντας, αυτό που είδαμε και πρέπει άμεσα να επιδιορθωθεί, μέχρι να γίνει κάτι σε επίπεδο εργασιών, είναι η περίφραξη του χώρου που έχει πέσει. Ως εκ τούτου, ο καθένας μπορεί να εισέλθει στο εσωτερικό του κτηρίου, που είναι παντού γεμάτο τρύπες, ενώ ακόμα και στον όροφο υπάρχουν σημεία στα οποία έχουν γκρεμιστεί οι τοίχοι.
Π.Μπ.