Κύτταρο Πολιτισμού ο «ΡΕΚΤΗΣ» στη Μεσσήνη

Κύτταρο Πολιτισμού ο «ΡΕΚΤΗΣ» στη Μεσσήνη

Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε όλους όσοι παρευρέθηκαν στην εικαστική έκθεση που διοργανώνει ο Ρέκτης (Πλατφόρμα Πολιτισμού) στην πόλη της Μεσσήνης. Τα έργα μιας ολόκληρης χρονιάς των μαθητών του Ρέκτη είναι ανεκτίμητης αξίας και ιδιαίτερης εικαστικής προσέγγισης. Αποτελεί τιμή για την πόλη ένα τέτοιο κύτταρο πολιτισμού και καλλιτεχνικής δημιουργίας για όλες τις ηλικίες. Η Μεσσήνη μπορεί να εξελιχθεί σε πόλη επίκεντρο καλλιτεχνικής δημιουργίας με τη λειτουργία τέτοιων «φορέων» πολιτισμού, όπως ο Ρέκτης.

Ο Ρέκτης έχει με επιτυχία διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στη Μεσσήνη και στην ευρύτερη περιοχή, μέσα από δράσεις που σχετίζονται με το περιβάλλον, την εκπαίδευση, την τέχνη κλπ. Οι συνεργάτες του Ρέκτη, οι σπουδαστές και οι μαθητές αυτής της ξεχωριστής πλατφόρμας πολιτισμού, έχουν «ανυψώσει» την εικόνα του τόπου μας, με πρωτοβουλίες που άφησαν εποχή.

Για όλους εμάς που έχουμε «ευεργετηθεί» ως πολίτες από τις δράσεις του Ρέκτη δεν αποτελεί έκπληξη η σπουδαία αυτή εικαστική έκθεση, που θα είναι ανοικτή για το κοινό Δευτέρα & Παρασκευή 19.00-21.00, Παπαφλέσσα & Ελευθερίας γωνία, στην πόλη της Μεσσήνης.

Του Γιάννη Λάσκαρη