Με… καρφιά προχωρούν στο δρόμο για τις εκλογές του Οκτωβρίου

Με… καρφιά προχωρούν στο δρόμο  για τις εκλογές του Οκτωβρίου

Οι υποψήφιοι των τριών κομμάτων στην Πελοπόννησο

Μόνο… ανέφελη δεν πρόκειται να είναι η στήριξη του υποψήφιου περιφερειάρχη για την Πελοπόννησο, Δημήτρη Κουτσούλη, από το ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό, διότι με δημόσια παρέμβασή του, μετά τη σύσκεψη του περασμένου Σαββάτου, ο βουλευτής Αρκαδίας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας των στελεχών του κόμματος, δήλωση που ακουμπά στον… πυρήνα της παράταξης του Π. Τατούλη, την οποία στελεχώνουν μέλη του ΠΑΣΟΚ και, μάλιστα, πρώτης γραμμής.

Αλλά και η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. δεν είναι καλύτερη. Αμέσως μετά την προσχώρηση της Τζένης Δημητρακοπούλου στο ψηφοδέλτιο του κ. Τατούλη, ανακοινώθηκε και η απομάκρυνσή της από τα όργανα του κόμματος, αφού η απόφαση είναι να στηριχτεί ο γιατρός Μανώλης Μάκαρης στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και την κατάσταση που επικρατεί στο στρατόπεδο της Ν.Δ. με τη στήριξη του Δ. Πτωχού και την απόφαση για… αποστράτευση του Παν. Νίκα, όπως και τη συμπόρευση στελεχών του κόμματος με το συνδυασμό του Π. Τατούλη, τότε ο γρίφος για το μέλλον των υποψηφίων περιφερειαρχών γίνεται… γόρδιος δεσμός.

Επίσκεψη Ανδρουλάκη

«Έχουμε επιλέξει να προχωρήσουμε την ανανέωση με πρόσωπα που θα εργαστούν καθημερινά για τις πολιτικές που βελτιώνουν τις υποδομές, τις συνθήκες, που δημιουργούν ένα πλαίσιο ανάπτυξης στην Πελοπόννησο, μία αειφόρα ανάπτυξη για τους πολλούς, με μειωμένες ανισότητες, με αλλαγές που χρειάζεται ο πολίτης για να μείνει στον τόπο του, για να εργαστούν τα παιδιά του, για να μειωθεί ο υπαρκτός, δημογραφικός κίνδυνος που βιώνουμε, ειδικά στην Περιφέρεια και εδώ στην Πελοπόννησο».

Αυτό δήλωσε από την Τρίπολη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, που συμμετέσχε σε κλειστή πελοποννησιακή σύσκεψη στελεχών του κόμματος το περασμένο Σάββατο, εν όψει της προετοιμασίας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, συνοδευόμενος από τον υποστηριζόμενο υποψήφιο περιφερειάρχη Δημήτρη Κουτσούλη και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συνέχισε, λέγοντας τα εξής: «Στον αγώνα αυτό, εμείς, έχουμε τον Δημήτρη Κουτσούλη, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, που είναι ένας εξαίρετος επιστήμονας και έχει αναδειχθεί απ’ την αυτοδιοίκηση και την κοινωνία. Ένας εξαιρετικός ιατρός για το νέο μας ξεκίνημα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στάθηκε και στο θέμα της προσέγγισης της Αυτοδιοίκησης από τα πολιτικά κόμματα, λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που έκανε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για εμάς η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η γνήσια έκφραση των πολιτών. Πρέπει να υπάρχουν σχήματα που θα εργαστούν για να βελτιώσουν τη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών και όχι να υπάρχει στήριξη σε σχήματα που η μόνη τους προτεραιότητα είναι να στηριχθεί η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά απ’ τη Ν.Δ.».

Στη σύσκεψη της Τρίπολης μετείχαν βουλευτές της Πελοποννήσου, πολιτευτές, μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών, η Επιτροπή ανάδειξης των υποψηφίων κ.λπ.

Παρέμβαση Κωνσταντινόπολου

Από την άλλη πλευρά, αιχμηρός και με υπονοούμενα εμφανίστηκε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος όσο αφορά στελέχη του κόμματος που δεν έχουν εκφράσει δημόσια τη στήριξή τους στον εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κουτσούλη ή που έχουν επιλέξει να θέσουν υποψηφιότητα με άλλον συνδυασμό από αυτόν που στηρίζει το κόμμα. Μάλιστα, ζήτησε από τον Νίκο Ανδρουλάκη να ετοιμαστεί κώδικας δεοντολογίας για όσα στελέχη δεν υπακούσουν στις επιταγές του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας διαγράφει μέλος του που συμπορεύτηκε με τον Π. Τατούλη

Με τη σειρά του, ανακοίνωση για τη διαγραφή του μέλους Τζένης Δημητρακοπούλου εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αρκαδίας, έπειτα από την απόφαση της ίδιας να συμπορευτεί με το συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, και όχι με το συνδυασμό του Μανώλη Μάκαρη, ο οποίος έχει λάβει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας: «Κάνουμε γνωστό στους πολίτες της Αρκαδίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου ότι η κυρία Δημητρακοπούλου Ευγενία (Τζένη), η οποία ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της με την παράταξη “Νέα Πελοπόννησος” δεν αποτελεί, πλέον, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., και επ’ ουδενί δεν αντιπροσωπεύει ή εκπροσωπεί το κόμμα μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατόπιν συλλογικών διαδικασιών και αποφάσεων επέλεξε και στηρίζει για υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου τον Μανώλη Μάκαρη, ιατρό καρδιολόγο και διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ο οποίος ηγείται της περιφερειακής παράταξης “Πρώτα η Πελοπόννησος”».

Α.Π.