Ο ΕΟΤ «γνωρίζει» την Πελοπόννησο στους Σέρβους ταξιδιώτες

Ο ΕΟΤ «γνωρίζει» την Πελοπόννησο στους Σέρβους ταξιδιώτες

Οι Σέρβοι τουρίστες αγαπούν τη χώρα μας και κάθε χρόνο της δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης», με τη Βόρεια Ελλάδα να αποτελεί τη βασικότερη επιλογή τους.

Για τον λόγο αυτόν, η Υπηρεσία ΕΟΤ Σερβίας, επιδιώκοντας να προβάλει και άλλους ελληνικούς προορισμούς στη σερβική αγορά, υλοποίησε, το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουλίου, δημοσιογραφικό ταξίδι (press trip) στην Πελοπόννησο, για τη Σέρβα δημοσιογράφο, Ivana Dukcevic.

Το press trip διοργανώθηκε από κοινού με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής του ΕΟΤ, για την προώθηση των λιγότερο γνωστών ελληνικών προορισμών και των ειδικών μορφών τουρισμού που αυτοί προσφέρουν, καθώς και την ανάδειξη της πολυποίκιλης ελληνικής ενδοχώρας.

Κατά την παραμονή της στην περιοχή, η δημοσιογράφος επισκέφθηκε την Καλαμάτα, τη Μάνη, τη Σπάρτη και τον Μυστρά, ξεναγήθηκε σε ορισμένους από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς τόπους, όπως η Αρχαία Μεσσήνη, το κάστρο της Μονεμβασιάς και η κατοικία του Πάτρικ Λη Φέρμορ στην Καρδαμύλη, ενώ είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και τις θεματικές μορφές τουρισμού της περιοχής (γαστρονομικός, θρησκευτικός, τουρισμός υπαίθρου).

Η I. Dukcevic διαχειρίζεται τη δημοφιλή ταξιδιωτική ιστοσελίδα umetnostputovanja.rs, ενώ παράλληλα συνεργάζεται ως ταξιδιωτική συντάκτρια με τη σερβική έκδοση του National Geographic Magazine/online edition, το PULSE Online και το RTS 2.