Οργισμένη απάντηση Συλλόγου Εστίασης Καλαμάτας σε Άδωνι Γεωργιάδη

Οργισμένη απάντηση Συλλόγου Εστίασης Καλαμάτας σε Άδωνι Γεωργιάδη

Για ανασφάλιστη εργασία και ψηφιακό ωράριο

Βολές κατά του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνι Γεωργιάδη, εξαπέλυσε, χθες, ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας, με αφορμή δηλώσεις του για την ανασφάλιστη εργασία.

Ο Σύλλογος τονίζει ότι για άλλη μια φορά ο κ. Γεωργιάδης στοχοποιεί τον κλάδο της εστίασης και δημιουργεί κλίμα εναντίον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Γι’ αυτό θεωρούν ότι, αν δεν αντιδράσουν άμεσα και καθολικά, θα έρθουν χειρότερα.

Ανασφάλιστη εργασία
Όπως σημειώνουν, καμία «στοχευμένη» προσπάθεια δεν είναι τυχαία και τονίζουν:

«Η εστίαση και διασκέδαση των πολλών θα γίνει εστίαση και διασκέδαση των λίγων. Το υψηλό μισθολογικό κόστος που δημιουργείται από την επταήμερη εργασία, τη νυχτερινή απασχόληση και την απασχόληση τις αργίες δεν καλύπτεται. Η εστίαση έχει τους μεγαλύτερους πραγματικούς μισθούς από οποιοδήποτε κλάδο. Η λογιστική τους απεικόνιση δεν είναι σωστή και αυτό είναι ευθύνη όλων των Κυβερνήσεων. Καλή η υποστήριξη των εργαζομένων για ψηφοθηρικούς λόγους, αλλά στην πραγματική οικονομία αυτό που θα επιτύχετε θα είναι μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας από το κλείσιμο των καταστημάτων μας. Το πρόβλημα δεν είναι η υποδηλωμένη εργασία. Πρόβλημα θα είναι όταν οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν εργασία».

Εμμονή Υπουργού
Ο Σύλλογος κάνει λόγο για εμμονή του Υπουργού Εργασίας, εν μέσω μίας προβληματικής τουριστικής σεζόν, να λύσει το θέμα της ανασφάλιστης εργασίας στην εστίαση, με απειλές και εκφοβισμούς, κι αυτό προβληματίζει.

«Πριν καν αναλάβει και εξετάσει όλα τα προβλήματα εφαρμογής της κάρτας εργασίας και των ψηφιακών ωραρίων, βγαίνει και εξομοιώνει την ανασφάλιστη με την υποδηλούμενη εργασία, ταυτίζοντας το ύψος των προστίμων.

Κύριε Γεωργιάδη, η Γραμματέας σας στο γραφείο που είναι από τις 7:00 το πρωί χθες έφυγε στις 17:00.    Είχατε δηλώσει την παραπάνω εργασία ή έγινε με άδεια από τη σημαία;

Κύριε Γεωργιάδη, ανοίγεται εκ νέου πόλεμο με έναν κλάδο που αποτελείται κυρίως από βιοπαλαιστές της καθημερινότητας. Ελάτε να κάτσουμε σε ένα τραπέζι μαζί με τα στελέχη σας που νομοθετούν, να σας ενημερώσουμε για τα στρεβλά του ψηφιακού ωραρίου, αλλά και τη δυσκολία εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας σε όλες τις επιχειρήσεις. Δεν είμαστε αντίθετοι, χρόνο θέλουμε και ενημέρωση για το πώς    μπορούμε να εναρμονιστούμε με τα νέα δεδομένα. Δεν είμαστε αντίθετοι στην εφαρμογή του ψηφιακού ωραρίου και της ψηφιακής κάρτας, αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε τη βίαιη αποδοχή της και, μάλιστα, με εκβιασμούς και εξοντωτικά πρόστιμα. Δεν γεννηθήκαμε στην ψηφιακή εποχή για να γνωρίζουμε όλοι να χειριζόμαστε tablet. Δεν υπάρχει σε όλους η δυνατότητα να έχουν λογιστή 24 ώρες το 24ωρο. Χρόνο χρειαζόμαστε, κ. Γεωργιάδη! Χρόνο!

Κύριε Γεωργιάδη, οι προθέσεις σας μπορεί να είναι αγαθές, αλλά τα αποτελέσματα από αυτούς που καλούνται να τις εφαρμόσουν είναι οδυνηρά. Υπάρχει άγνοια από το στελεχιακό σας δυναμικό τι σημαίνει 10.500 πρόστιμο για ένα τέταρτο ή μισή ώρα. Εκπαίδευση πρώτα στους ελεγκτικούς μηχανισμούς και μετά εκπαίδευση στις επιχειρήσεις», καταλήγει η ανακοίνωση του καλαματιανού Συλλόγου.