Π. Νίκας: «Ο λαός τους εξέλεξε, αλλά αξιώματα τους έχω δώσει εγώ!»

Π. Νίκας: «Ο λαός τους εξέλεξε, αλλά αξιώματα τους έχω δώσει εγώ!»

Αυστηρές προειδοποιήσεις προς αντιπεριφερειάρχες που είναι υποψήφιοι με τον Δημ. Πτωχό

Αυστηρές προειδοποιήσεις προς τους τρεις αντιπεριφερειάρχες, Στάθη Αναστασόπουλο, Άννα Καλογεροπούλου και Ανδρέα Τσουκαλά, που έχουν ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους με τον Δημήτρη Πτωχό, απηύθυνε, προχθές, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, με αφορμή συνάντηση του πρώτου αντιπεριφερειάρχη με τον υπουργό Μετανάστευσης, για το θέμα των εργατών γης, χωρίς, όπως είπε, να το γνωρίζει.

«Θα καταργήσω όποιον κάνει οτιδήποτε, χωρίς να το ξέρω», είπε μεταξύ άλλων και σε έντονο ύφος.

«Αξιώματα που έχω δώσει εγώ!»

Αφορμή στάθηκε τοποθέτηση στη συνεδρίαση της περιφερειακής συμβούλου Αντωνίας Μπούζα, η οποία ζήτησε ενημέρωση για το θέμα των εργατών γης, μετά τη συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλου με τον υπουργό Μετανάστευσης, για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά, ταυτόχρονα, αφήνοντας αιχμές για όσους κάνουν τέτοιες επαφές και ήδη έχουν ξεκινήσει προεκλογική εκστρατεία.

Τότε, ο κ. Νίκας ζήτησε τον λόγο και είπε, επακριβώς (μεταφέρεται αυτούσια η απομαγνητοφώνηση όσων είπε):

«Ομιλώ προς αυτούς που έχω δώσει αξιώματα εγώ. Ο λαός τους έχει εκλέξει συμβούλους. Τα αξιώματα τα έχω δώσει εγώ. Απαγορεύονται συναντήσεις με οποιονδήποτε, χωρίς να το ξέρω εγώ. Όποιος το κάνει, θα τον καταργήσω αμέσως από αντιπεριφερειάρχη. Αμέσως! Πρέπει να είμαστε ξηγημένοι σε αυτό. Δεν είσαστε καθόλου ελεύθεροι να κάνετε οτιδήποτε χωρίς να το ξέρω εγώ. Αν κάνετε οτιδήποτε, πρέπει πρώτα να παραιτηθείτε από αξιώματα που σας έχω δώσει εγώ. Για τον Καιρίδη το ακούω τώρα για πρώτη φορά. Να μην ξανασυμβεί. Να μην ξανασυμβεί, γιατί θα πάψει να είναι αντιπεριφερειάρχης αυτός που το κάνει. Αμέσως. Έχω αποδείξει ότι αυτά που λέω τα κάνω. Και εν πάση περιπτώσει, όσοι έχουν αξιώματα από μένα δεν πρέπει να τα εκμεταλλεύονται στην εκλογική διαδικασία. Τελεία και παύλα».

Μάλιστα, λίγο αργότερα πρόσθεσε:

«Εγώ εγγυήθηκα τη δημοκρατική διαδικασία των εκλογών και την ουδετερότητα όσον με αφορά. Ο καθένας θα κάνει τον αγώνα του τίμια, όχι όμως με τα αξιώματα που έχω δώσει εγώ».

Της Βίκυς Βετουλάκη