Περιζήτητες οι υπερπολυτελείς κατοικίες, με την ΤΕΜΕΣ να είναι πρωτοπόρος

Περιζήτητες οι υπερπολυτελείς κατοικίες,  με την ΤΕΜΕΣ να είναι πρωτοπόρος

Πάνω από 100 κατοικίες έχουν αναπτυχθεί σε τρία σημεία της Μεσσηνίας

Περίπου 900 πολυτελείς κατοικίες, με συνολική εκτιμώμενη αξία πώλησης άνω του 1 δισ. ευρώ, αναπτύσσονται αυτή την περίοδο σε διάφορες περιοχές της χώρας, εντός των ορίων οργανωμένων τουριστικών καταλυμάτων (resorts). Όπως αναφέρει δημοσίευμα του moneyreview, πρόκειται για μια δεδομένη επιλογή των επενδυτών, προκειμένου να αξιοποιήσουν τη μεγάλη ζήτηση για εξοχικές κατοικίες από ξένους αγοραστές, ιδίως σε περιοχές ήπιας ανοικοδόμησης και παρθένου τοπίου, που η Ελλάδα προσφέρει σε αφθονία, κάτι που δεν ισχύει σε άλλες ανεπτυγμένες αγορές της Νότιας Ευρώπης.

Με τιμές πώλησης που κυμαίνονται μεταξύ 500.000 και 5 εκατ. ευρώ, αυτά τα ακίνητα βρίσκονται στην «εμπροσθοφυλακή» των νέων θερέτρων αναψυχής που αναπτύσσονται αυτή την περίοδο σε επιλεγμένα σημεία της χώρας. Ο λόγος είναι ασφαλώς ότι μέσω των πωλήσεων των κατοικιών οι επενδυτές αποκομίζουν σημαντικά κέρδη και χρηματοδοτούν ουσιαστικά μεγάλο μέρος της επένδυσής τους. Παράλληλα, εξασφαλίζουν και ροές επισκεπτών, είτε από τους νέους ιδιοκτήτες είτε από την εκμετάλλευση αυτών των ακινήτων για λογαριασμό τους (επίσης μια πηγή εσόδων για τους επενδυτές).

Η ΤΕΜΕΣ είναι η πρώτη εταιρεία που έχει επενδύσει σε αυτό τον τομέα και ήδη σε τρεις περιοχές της Μεσσηνίας έχουν αναπτυχθεί περίπου 100 κατοικίες διαφόρων μεγεθών και τιμών.

Μεγάλη απήχηση

Η απήχηση αυτών των πολυτελών κατοικιών μεταξύ των ξένων, αλλά και Ελλήνων αγοραστών είναι ιδιαίτερα υψηλή. Πέραν του ότι μπορούν να αποκτήσουν ένα πολυτελές ακίνητο, προσφέρεται και το επιπλέον δέλεαρ της τοποθεσίας του εντός ενός οργανωμένου τουριστικού καταλύματος, όπου παρέχεται μια σειρά υπηρεσιών, τις οποίες συνήθως απαιτούν οι αγοραστές αυτού του βεληνεκούς. Από τη συντήρηση και τις επισκευές στην κατοικία μέχρι την περιποίηση των κοινόχρηστων χώρων, οι αγοραστές δε χρειάζεται να αναζητήσουν δικές τους λύσεις για τίποτα, κάνοντας απλώς χρήση των υπηρεσιών του ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Παράλληλα, μπορούν να επιλέξουν να παραχωρήσουν εξ ολοκλήρου τη διαχείριση του ακινήτου, προκειμένου να παράγει εισόδημα μέσω της ενοικίασής του σε άλλους επισκέπτες τις ημέρες που δεν το χρειάζονται οι ιδιοκτήτες.

Σημειωτέον ότι τα πιο πολλά resorts που αναπτύσσονται στην ελληνική αγορά ακολουθούν τις πλέον σύγχρονες σχεδιαστικές τάσεις, ώστε να είναι ακόμη πιο ελκυστικά στους αγοραστές. Για παράδειγμα, τα ακίνητα είναι μεγάλης επιφάνειας και προσφέρουν σημαντικό επίπεδο ιδιωτικότητας, που αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα ζητούμενο πολλών αγοραστών, ιδίως από το ξέσπασμα της πανδημίας και μετά.

Πρώτη η ΤΕΜΕΣ

Μία από τις εταιρείες που έχουν επενδύσει σημαντικά σε αυτόν τον τομέα είναι η ΤΕΜΕΣ, η οποία έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη της τρίτης «γειτονιάς» πολυτελών κατοικιών στην περιοχή του Costa Navarino Dunes. Η νέα γειτονιά θα ονομάζεται Valley Greens και θα περιλαμβάνει συνολικά 32 κατοικίες, δύο, τριών και τεσσάρων υπνοδωματίων, που θα παραδοθούν «με το κλειδί στο χέρι».

Αυτά τα ακίνητα θα περιλαμβάνουν κατοικίες από 135 τ.μ. με τιμή εκκίνησης 1,4 εκατ. ευρώ, από 250 τ.μ. με τιμή εκκίνησης 1,85 εκατ. ευρώ και από 300 τ.μ. με τιμή εκκίνησης 2,6 εκατ. ευρώ. Οι προπωλήσεις των νέων κατοικιών ξεκινούν αυτή την περίοδο, ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα αρχίσουν το 2026.

Είχε προηγηθεί το 2020 η Rolling Greens (τα πρώτα ακίνητα παραδίδονται προς χρήση αυτή την περίοδο), αλλά και η επέκταση της γειτονιάς Olive Grove με νέες κατοικίες το 2022.

Αυτές οι τρεις περιοχές αποτελούν προϊόν επένδυσης της ΤΕΜΕΣ και αριθμούν περίπου 100 κατοικίες διαφόρων μεγεθών και τιμών, καθώς άλλες βρίσκονται σε παραλιακό σημείο (και επομένως είναι πιο ακριβές) και άλλες σε πιο μακρινά σημεία, που προσφέρουν θέα (και είναι φθηνότερες).

Όλοι οι ιδιοκτήτες των κατοικιών έχουν πρόσβαση σε μια σειρά υπηρεσιών συντήρησης και διαχείρισης των ακινήτων από την ΤΕΜΕΣ, όπως και προνομιακή πρόσβαση στις παροχές των ξενοδοχείων. Παράλληλα, όπως τονίζεται, το γεγονός ότι πλέον έχει δημιουργηθεί ένα ικανό «πλήθος» ακινήτων σημαίνει ότι θα επιχειρηθεί η επέκταση της εταιρείας και στον τομέα των ενοικιάσεων, για λογαριασμό των κατόχων των κατοικιών.