Ράλι ανόδου τιμών πώλησης και ενοικίων στην Πελοπόννησο

Ράλι ανόδου τιμών πώλησης και ενοικίων στην Πελοπόννησο

Συνεχίζεται η άνοδος των τιμών πώλησης ακινήτων, όχι μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά σχεδόν στο σύνολο της χώρας. Μάλιστα, σε αρκετούς νομούς η αύξηση αυτή υπερβαίνει σημαντικά το 10%.

Επίσης, η κατάσταση είναι πέραν όποιων λογικών υπολογισμών ως προς τις αυξήσεις και στα ενοίκια, ιδιαίτερα σε περιοχές που μπαίνουν σταδιακά τα τελευταία χρόνια στον τουριστικό χάρτη. Χαρακτηριστικές, ως προς τις αυξήσεις ενοικίων, είναι οι περιπτώσεις των νομών της Πελοποννήσου:

Στον ν. Ηλείας ανέρχεται στο 29,10%, στη Μεσσηνία στο 22,50%, τη Λακωνία στο 22,30%, ενώ διψήφιες αλλά χαμηλότερες του 20% είναι οι αυξήσεις σε Αχαΐα και Αρκαδία και… μόνο 7,20% στην Κορινθία και 5,80% στην Αργολίδα.

Παρόμοια εικόνα -αν και πιο… μετριοπαθής- εμφανίζεται και σε νομούς της Δυτικής Ελλάδας, που ευνοήθηκαν από την πλήρη λειτουργία της Εγνατίας Οδού, όπως της Άρτας, της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας (με διψήφιες αυξήσεις κυρίως των τιμών πώλησης των ακινήτων αλλά πιο συγκρατημένη εικόνα ως προς τις μεταβολές των ενοικίων).