Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια»: Απόψε τα εγκαίνια της έκθεσης «Καρυάτις: Έκθεσις άλφα»

Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια»: Απόψε τα εγκαίνια της έκθεσης «Καρυάτις: Έκθεσις άλφα»

Εγκαινιάζεται σήμερα, στις 8 το βράδυ, η εικαστική έκθεση «Καρυάτις: Έκθεσις άλφα» του διεθνούς φήμης φωτογράφου Γιώργου Τατάκη, στη Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια». Το Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας και ο Γιώργος Τατάκης προσκαλούν το κοινό σε μια εικαστική εμπειρία, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα είκοσι ένα έργα, στην εισαγωγική έκθεση που σηματοδοτεί το ντεμπούτο του πολυβραβευμένου έργου στη χώρα μας.

Με μια διακεκριμένη διεθνή πορεία και δημοσιεύσεις σε διεθνή μέσα συμπεριλαμβανομένων των New York Times, του National Geographic, του LFI και πολλών άλλων, ο Γιώργος Τατάκης έχει καθιερωθεί ως ηγετική μορφή στον κόσμο της φωτογραφίας. Οι επιβλητικές εικόνες του, που χαρακτηρίζονται από μία μοναδική καλλιτεχνική αποτύπωση, έχουν γοητεύσει το κοινό σε όλο τον κόσμο. Μέσα από τον φακό του, ο Τατάκης αποτυπώνει επιδέξια την ουσία των γυναικείων ελληνικών τοπικών φορεσιών, προβάλλοντας τις περίπλοκες λεπτομέρειες, την πολιτιστική σημασία και τη διαχρονική ομορφιά που ενυπάρχουν σε κάθε ένδυμα.

Η έκθεση θα φιλοξενείται στο χώρο της Συλλογής έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2023 και θα είναι επισκέψιμη κατά τις ώρες λειτουργίας του μουσείου.