Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια»: Εγκαινιάστηκε η εικαστική έκθεση «Καρυάτις: Έκθεσις άλφα»

Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια»: Εγκαινιάστηκε η εικαστική έκθεση «Καρυάτις: Έκθεσις άλφα»

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκαν, το βράδυ της Τετάρτης, τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης «Καρυάτις: Έκθεσις άλφα» του διεθνούς φωτογράφου Γιώργου Τατάκη στο χώρο της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια».

Μιλώντας για την έκθεση που αποτελείται από 21 φωτογραφικά πορτραίτα γυναικών με τοπικές ενδυμασίες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, και η οποία προέκυψε μέσα από τη συνεργασία του δημιουργού με τα κατά τόπους Λύκεια των Ελληνίδων, η κα Τζίνα Καρέλια εξέφρασε τη χαρά της που η τοπική ενδυμασία και η παράδοση, ευρύτερα, αποτελούν πηγή έμπνευσης για ένα τόσο δημιουργικό καλλιτεχνικό έργο.

Από την πλευρά του, ο κ. Γιώργος Τατάκης σημείωσε ότι η παραπάνω έκθεση αποτελεί μια πρώτη εισαγωγή στο τελικό έργο, μιας και αποτελείται στο σύνολό του από 150 φωτογραφικά έργα, τα οποία θα εκτεθούν σταδιακά σε όλη την Ελλάδα, μέχρις ότου να συγκεντρωθεί το σύνολο όλων των έργων για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί μια μεγάλη έκθεση με το συνολικό έργο «Καρυάτις».

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών», μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, η περιφερειακή σύμβουλος Πελοποννήσου Άννα Καλογεροπούλου, οι αντιδήμαρχοι του δήμου Καλαμάτας Μαρία Αγγελή και Σαράντος Μαρινάκης.