«ΘΑΡΡΟΣ» 2 Ιουλίου 1929: Ο θεμέλιος λίθος των δημοτικών σφαγείων

«ΘΑΡΡΟΣ» 2 Ιουλίου 1929: Ο θεμέλιος λίθος των δημοτικών σφαγείων

Περί την ώραν 10 και ½ πρωινής της παρελθούσης Κυριακής ετελέσθησαν εις την ωρισμένην τοποθεσίαν, δυτικώς των εκβολών του Νέδοντος, τα εγκαίνια της καταθέσεως του θεμελίου λίθου των ανεγερθησομένων εκεί Δημοτικών Σφαγείων. Ο αγιασμός  εψάλη χοροστατούντος του Σου Μητροπολίτου Μεσσηνίας Μελετίου, παρέστησαν δε κατ’ αυτόν πλην του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων και εκπρόσωποι των λοιπών αρχών της πόλεώς μας, τα προεδρεία πλείστων επαγγελματικών και συνοικιακών σωματείων, οι αντιπρόσωποι του εγχωρίου Τύπου και αρκετόν πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας του Αγιασμού, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δυτικής Παραλίας κ. Κουλουμπίνης προσεφώνησε καταλλήλως τους παρισταμένους και συνεχάρη τον  Δήμαρχον και τους Δημοτικούς Συμβούλους δια την έναρξιν της κατασκευής του τόσον κοινωφελούς και εξυγιαντικού δια την πόλιν των Καλαμών έργου τούτου, αποκαλέσας αυτού ακαμάτους φρουρούς και υποστηρικτάς των συμφερόντων του  Δήμου και των συμπολιτών. Τελευτών δε ηυχήθη όπως η Πόλις των Καλαμών κατά τας προσεχείς δημοτικάς εκλογάς ανανεώση την εμπιστοσύνην της προς αυτούς, ίνα συνεχίσουν το έργον των προς κοινόν των κατοίκων όφελος.

Εις τους λόγους τούτους του κ. Κουλουμπίνη, απαντών ο κ. Δήμαρχος είπε τα εξής:

«Ευχαριστώ θερμώς τον αξιότιμον κ. Πρόεδρον του Συνοικιακού Συλλόγου Δυτικής Παραλίας δια τους κολακευτικούς λόγους του, ως και τα παριστάμενα μέλη των διαφόρων Σωματείων. Υπό το κράτος της χαράς ταύτης, δεν δύναμαι να μη ομολογήσω ότι η επιτυχία της εκτελέσεως του έργου τούτου οφείλεται κυρίως εις την ενίσχυσιν των προσπαθειών μου υπό του αξιοτίμου Νομάρχου και των Δημοτικών συμβούλων. Εις τούτους και πάντας εν γένει τους συμπολίτας, οι οποίοι προθύμως με συνέτρεξαν, είμαι υποχρεωμένος να εκφράσω την ευγνωμοσύνην μου. Εύχομαι ίνα τα εκτελούμενα ήδη δημοτικά έργα αποτελέσουν την απαρχήν νέας δημιουργικής και προοδευτικής προόδου δια τον Δήμον».

Μετά τον λόγον του Δημάρχου, προσεφέρθησαν προς τους παρισταμένους διάφορα αναψυκτικά και γλυκίσματα.