4 έπιπλα κουζίνας για μικρούς χώρους που θα λατρέψεις

4 έπιπλα κουζίνας για μικρούς χώρους που θα λατρέψεις

Στα σύγχρονα σπίτια οι περισσότερες κουζίνες είναι μικρές. Συνήθως είναι σε ενιαίο χώρο με το σαλόνι, οπότε τα έξτρα τετραγωνικά δίνονται σε αυτό. Είναι λογικό, όμως μπορεί να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα.

Σε μια μικρή κουζίνα μπορεί να καταλήξουμε να μην έχουμε πού να βάλουμε τα πράγματα ή να μην έχουμε χώρο εργασίας. Όμως, η λειτουργικότητα στην κουζίνα είναι το παν, αφού πρόκειται για έναν χώρο όπου κατεξοχήν κάνουμε εργασίες.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν έπιπλα κουζίνας για μικρούς χώρους που σου προσφέρουν ακριβώς αυτό: Εργονομία, ευκολία στην προετοιμασία των γευμάτων, αλλά και τη δυνατότητα να περνάς όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Το θεωρείς ανέφικτο; Διάβασε παρακάτω μερικές πολύ απλές ιδέες που θα απογειώσουν τη λειτουργικότητα αλλά και την αισθητική της κουζίνας σου!

Αποθηκευτικοί χώροι μέχρι ψηλά

Γιατί να αφήνεις ανεκμετάλλευτο τον κάθετο χώρο, όταν μπορείς να τον γεμίσεις με ράφια και ντουλάπια; Άλλωστε, οι αποθηκευτικοί χώροι είναι εξαιρετικά σημαντικοί σε κάθε κουζίνα και πόσο μάλλον σε μια μικρή. Στις σύγχρονες κουζίνες τα ντουλάπια εκτείνονται μέχρι το ταβάνι, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να βάλεις τα πάντα μέσα.

Στα πιο ψηλά ντουλάπια μπορείτε να βάλετε ελαφριά αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε, όπως κουτιά, και στα πιο χαμηλά τα σκεύη της καθημερινότητας.

Άλλωστε, αυτή η σχεδιαστική προσέγγιση είναι και πολύ ελκυστική, αφού προσδίδει οπτική συνέχεια και επιβλητικότητα στην κουζίνα.

Πάγκος μπροστά στο παράθυρο

Το να φτάνει ο πάγκος μέχρι και μπροστά στο παράθυρο (να μην σταματάει δηλαδή εκεί που ξεκινάει το παράθυρο) έχει πολλαπλά οφέλη. Αφενός, το φως από το παράθυρο αντανακλά πάνω στον πάγκο που καλό είναι να έχει ανοιχτόχρωμη απόχρωση. Έτσι, ο χώρος μεγαλώνει οπτικά και δείχνει πιο ανοιχτόκαρδος.

Επιπλέον, κερδίζετε έξτρα πόντους για την προετοιμασία των γευμάτων σε ένα σημείο που συνήθως σε άλλες κουζίνες μένει ανεκμετάλλευτο. Άλλωστε, ο πάγκος μπροστά στο παράθυρο μπορεί κάλλιστα να λειτουργήσει και ως τραπέζι, για να τρως τα γεύματά σου με… θέα.

Πτυσσόμενο τραπέζι

Μήπως η κουζίνα σου σου φαίνεται τόσο μικρή που σκέφτεσαι ότι δεν μπορεί να χωρέσει ούτε ένα τραπέζι; Σίγουρα, το τραπέζι δεν είναι απαραίτητο, αφού την ίδια λειτουργία μπορεί να έχει και η νησίδα.

Αν όμως θες ένα μικρό τραπέζι, σου προτείνουμε ένα πτυσσόμενο τραπέζι που διπλώνει, όταν δεν το χρειάζεσαι. Σε ένα πτυσσόμενο τραπέζι μπορούν να φάνε ακόμα και τέσσερα άτομα!

Σκαμπό

Αν έχεις τραπέζι, οι κανονικές καρέκλες θα σου πιάσουν πάρα πολύ χώρο μέσα στη μέση και μάλιστα χωρίς λόγο. Άλλωστε, σε μια κουζίνα στην καρέκλα καθόμαστε για λίγο. Μπορείς, λοιπόν, να έχεις σκαμπό είτε γύρω από το τραπέζι είτε γύρω από τη νησίδα που θα κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά.

Και μην ξεχνάμε ότι τα σκαμπό είναι η επιτομή του minimal design για τις σύγχρονες κουζίνες! Μπορείς, μάλιστα, να παίξεις με τα χρώματα και τις υφές τους, για να δημιουργήσεις ένα εκκεντρικό αποτέλεσμα.

Υπάρχουν λύσεις για κάθε σπίτι όσο μικρό και αν είναι. Η κουζίνα σου μπορεί να συνεχίσει να είναι το ίδιο λειτουργική απλά επιλέγοντας τα κατάλληλα έπιπλα κουζίνας για μικρούς χώρους που ταιριάζουν στις ανάγκες σου.