Αλέξης Χαρίτσης: «Η Έφη Αχτσιόγλου πρέπει να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής»

Αλέξης Χαρίτσης: «Η Έφη Αχτσιόγλου πρέπει να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής»

Ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, σχετικά με τον πρώτο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με το βλέμμα στραμμένο στη δεύτερη Κυριακή, έκανε ο βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίτσης σημειώνει στην ανάρτησή του: “Η μαζική συμμετοχή στην ψηφοφορία επιβεβαίωσε τους βαθείς και ουσιαστικούς δεσμούς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τις αναζητήσεις της ελληνικής κοινωνίας για έναν ισχυρό αριστερό και προοδευτικό πόλο. Το στοίχημα της συμμετοχής κερδήθηκε. Κι αυτό κληροδοτεί μια μεγάλη ευθύνη για όλους μας. Τώρα είναι η ώρα της τελικής απόφασης. Απόφασης εξαιρετικά κρίσιμης.

Για το ιδεολογικό πλαίσιο, το πολιτικό περιεχόμενο και το οργανωτικό σχέδιο που θα ανασυγκροτήσει εκ βάθρων το κόμμα μας. Ένα κόμμα που θα δίνει τη μάχη για τις ιδέες της ισότητας, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης. Που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πολλών. Που θα σχεδιάζει με ριζοσπαστικό ρεαλισμό ένα καλύτερο μέλλον για την κοινωνική πλειοψηφία. Ένα κόμμα που θα αντιπαρατεθεί αποφασιστικά και τελικά θα νικήσει το καθεστώς Μητσοτάκη.

Ξέρουμε ότι αυτή είναι μια πολύ δύσκολη μάχη ενάντια σε οργανωμένα και ισχυρά συμφέροντα. Και για αυτό χρειαζόμαστε έναν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δυνατό και ενωμένο. Έναν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θα συνδυάζει την εμπειρία με τη φρεσκάδα, την τεχνοκρατική επάρκεια με την πολιτική στρατηγική, την μαχητικότητα με τη σοβαρότητα, την σαφήνεια των σκοπών με τις ξεκάθαρες θέσεις σε όλες τις μείζονες προκλήσεις της εποχής μας.

Από την πρώτη στιγμή υποστήριξα την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου, επειδή ακριβώς συγκεντρώνει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι αυτή που μπορεί να ηγηθεί της συλλογικής μας προσπάθειας για τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής. Την Κυριακή 24 Σεπτέμβρη κάνουμε το καθοριστικό και αποφασιστικό βήμα. Για τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής. Για τη ζωή που μας αξίζει”.