Απίστευτο χάλι στο Στασιό

Απίστευτο χάλι στο Στασιό

Τουλάχιστον «τραγική» μπορεί να χαρακτηριστεί η εικόνα στο προαύλιο χώρο που στεγαζόταν στο παρελθόν το Δημοτικό Σχολείο του Στασιού.

Εκεί κάποιοι «ανεύθυνοι» εναποθέτουν ό,τι θέλουν να ξεφορτωθούν, δημιουργώντας μια κανονική χωματερή. Μάλιστα, υπάρχουν και αυτοί που στη συνέχεια αναζητούν ό,τι μπορεί να τους χρειάζεται, κάνοντας ακόμα χειρότερη την κατάσταση.

Θα πρέπει, λοιπόν, σήμερα κιόλας οι αρμόδιοι του Δήμου να απομακρύνουν όλη αυτή τη σαβούρα και να πράξουν τα δέοντα, προκειμένου να μη δημιουργηθεί ξανά η εν λόγω εικόνα.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, ανάλογη εικόνα παρατηρείται και πίσω από το τυροκομείο που λειτουργούσε κάποτε στο χωριό.
Π.Μπ.

Υ.Γ.: Επειδή αναφερθήκαμε στο σχολείο, σε όλη τη Μεσσηνία τα σχολεία που έκλεισαν είναι εκατοντάδες, αλλά κάποια διασώθηκαν και έχουν δοθεί για άλλες χρήσεις. Αυτό, όμως, δεν έγινε στην περίπτωση του Στασιού, με το κτήριο πλέον στο μεγαλύτερο μέρος του να έχει καταρρεύσει, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες με τα σκουπίδια.

Άραγε, υπάρχει, έστω και τώρα, περίπτωση να διασωθεί; Αν όχι, τουλάχιστον ας γκρεμιστεί, αφού είναι άκρως επικίνδυνο, μιας και ανά πάσα στιγμή μπορεί να καταρρεύσει.