Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας: Σε άσχημη κατάσταση το κτήριο της Θέμιδος

Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας: Σε άσχημη κατάσταση το κτήριο της Θέμιδος

Όπως αναφέρει η σχετική μαρμάρινη επιγραφή στην ανατολική είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας, αυτό εγκαινιάστηκε στις 15 Ιουνίου του 2005 από τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα, επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή.

Από τους πρώτους μήνες λειτουργίας του, όμως, φάνηκε ότι στο κτήριο υπήρχαν κακοτεχνίες, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να τρέχουν νερά από τα ταβάνια, με τους κουβάδες να έχουν την τιμητική τους, κάτι βέβαια που συμβαίνει πολλές φορές και σήμερα.

Επίσης, η ψύξη και η θέρμανση συχνά υπολειτουργούσε, ενώ ως λύση επιλέχθηκε η τοποθέτηση κλιματιστικών σε διάφορους χώρους.

Τα παραπάνω είναι ορισμένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος. Κάποιες παρεμβάσεις γίνονται μεν, όμως αποτελούν «παυσίπονα» σε αυτό το άρρωστο κτήριο, κάτι που δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται σε δημόσιο κτήριο και, φυσικά, κανείς δε φταίει για αυτές τις κακοτεχνίες…

Τούτη τη φορά αποφασίσαμε να μην επεκταθούμε στα παραπάνω εσωτερικά ζητήματα, αλλά περπατήσαμε, απλά, περιμετρικά του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας.

Δυστυχώς, η εικόνα είναι απογοητευτική, αφού οι φθορές είναι πολλές, η εγκατάλειψη ολοφάνερη και η όλη εικόνα δεν τιμά τη Δικαιοσύνη, ούτε και την πόλη.

Ας ελπίσουμε οι του υπουργείου άμεσα να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες… 

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση