Δήμος Τριφυλίας: Συνεδριάζει εκτάκτως η Οικονομική Επιτροπή για ΔΕΗ της ΔΕΥΑΤ

Δήμος Τριφυλίας: Συνεδριάζει εκτάκτως η Οικονομική Επιτροπή για ΔΕΗ της ΔΕΥΑΤ

Για την 38η έκτακτη συνεδρίασή της συγκαλείται η Οικονομική Επιτροπή Τριφυλίας για τη Δευτέρα και ώρα 10.00 π.μ., για συζήτηση και λήψη απόφασης έγκρισης ή μη παροχής εγγύησης του Δήμου έναντι της ΔΕΗ και υπέρ της ΔΕΥΑΤ, για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΔΕΥΑΤ προς τη ΔΕΗ.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ύστερα από σχετική δημόσια παρέμβαση του υποψήφιου δημάρχου Τριφυλίας, Άκη Κατρίτση, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΔΕΥΑΤ στη ΔΕΗ, έως 31 Ιουλίου, ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με εξώδικο της ΔΕΗ στη ΔΕΥΑΤ, ποσό που παραδέχτηκε πως οφείλει η ΔΕΥΑΤ στη ΔΕΗ ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ, Χαράλαμπος Αυρηλιώνης, στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας, απαντώντας σε ερώτηση του Γιάννη Μερκούρη.

Στην πρόσκληση της έκτακτης συνεδρίασης της Ο.Ε. αναγράφεται: «Σας καλούμε στην έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δ. Τριφυλίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11-09-2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π.μ., προκειμένου να ληφθεί απόφαση για το πιο κάτω θέμα: Λήψη απόφασης σχετικά με τη έγκριση ή μη παροχής εγγύησης από το Δήμο Τριφυλίας έναντι της ΔΕΗ Α.Ε. και υπέρ της ΔΕΥΑ Τριφυλίας, για την υπογραφή σύμβασης ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΔΕΥΑ Τριφυλίας προς τη ΔΕΗ.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται εκτάκτως για την εύρυθμη λειτουργία της ΔΕΥΑΤ και την απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση των αντλιοστασίων της».

Του Ηλία Γιαννόπουλου