«Εγγύηση για το μέλλον της πόλης» θεωρεί ο Σταύρος Μπένος τον υποψήφιο δήμαρχο Καλαμάτας Βασίλη Τζαμουράνη

«Εγγύηση για το μέλλον της πόλης» θεωρεί ο Σταύρος Μπένος τον υποψήφιο δήμαρχο Καλαμάτας Βασίλη Τζαμουράνη

«Εγγύηση για το μέλλον της πόλης» και ολόκληρου του Δήμου Καλαμάτας θεωρεί ο Σταύρος Μπένος τον Βασίλη Τζαμουράνη, σε δηλώσεις του μπροστά στο ιστορικό τοπόσημο των Αγίων Αποστόλων.

Ο πρώην υπουργός και πρώην δήμαρχος Καλαμάτας, ο οποίος έβαλε τη σφραγίδα του στην εντυπωσιακή αναπτυξιακή περίοδο της πόλης μετά τους σεισμούς, με θεσμούς και σχεδιασμούς που τη στηρίζουν μέχρι σήμερα, μίλησε για τη μακρόχρονη συνεργασία του με τον υποψήφιο δήμαρχο της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ_ΜΕΤΑ και τόνισε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό του. Όπως είπε, «ο Βασίλης Τζαμουράνης δεν έχει λείψει από καμία σημαντική στιγμή της Καλαμάτας τα τελευταία 40 χρόνια, γι’ αυτό και έχει μια βαθιά γνώση όλων των προβλημάτων της πόλης, αλλά και των αναγκών του μέλλοντος».

Επίσης, ο κ. Μπένος τόνισε ότι σήμερα ο Δήμος Καλαμάτας και η πόλη έχουν αλλάξει πολύ και χρειάζεται «ένα κοίταγμα από την αρχή για το μέλλον της», καθώς τα αποθέματά της (περιβαλλοντικά, πολιτιστικά, αναπτυξιακά) βρίσκονται «σε οριακό σημείο».  Επικρότησε απόλυτα, για το λόγο αυτό, το αναπτυξιακό πρόγραμμα του Βασίλη Τζαμουράνη για ολόκληρο το Δήμο Καλαμάτας, με τους 4+1 Άξονες, λέγοντας: «Πραγματικά εντυπωσιάστηκα που ο Βασίλης έχει επιλέξει 4 δυνατά σημεία (και ταυτίζομαι απόλυτα μαζί του και με τις προοπτικές αυτές). Αυτά τα 4 σημεία είναι το μέλλον της πόλης». Και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο παραλιακό μέτωπο και στην καλλικρατική «προίκα» του Ταϋγέτου, αλλά και των πρώην Δήμων Θουρίας – Άριος – Αρφαρών, κάνοντας λόγο “για έναν πραγματικό θησαυρό Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, που ούτε οι ίδιοι οι δημότες της Καλαμάτας έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει την αξία του».

Από την πλευρά του, μεταξύ άλλων, ο κ. Τζαμουράνης ευχαρίστησε τον κ. Σταύρο Μπένο «για την ανταπόκριση στο κάλεσμά μου να συναντηθούμε και να μιλήσουμε για το μέλλον της πόλης. Η πρωτοβουλία μου αυτή είναι ενταγμένη σε ένα πλαίσιο, καθώς πιστεύω πραγματικά ότι όλοι οι δήμαρχοι που πέρασαν από την πόλη έχουν βάλει το λιθαράκι τους, και ξεκίνησα συμβολικά με τον αρχαιότερο και τον παλαιότερο εν ζωή, τον κ. Σταύρο Μπένο.

Την πρόσκληση αυτή θα την κάνω και στους άλλους δημάρχους, διότι πιστεύω πραγματικά ότι όλοι τους συνέβαλαν στο να γίνει η πόλη αυτή που είναι σήμερα. Μια πόλη που ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Η οποία πρέπει να γίνει πρότυπο ευρωπαϊκής πόλης.  

Με τον Σταύρο, από την εποχή που ήρθα κι εγώ στο Δήμο, συνδεθήκαμε με πάρα πολλές στιγμές δημιουργίας, μέσα από μια σειρά έργων και πρωτοβουλιών, που νομίζω ότι στιγμάτισαν την πόλη και της άνοιξαν το δρόμο για το μέλλον».