Ένωση Ανεξάρτητων Φοιτητών Μεσσηνίας: «Εφιάλτης η στέγαση- επίδομα διαβίωσης σε όλους»

Ένωση Ανεξάρτητων Φοιτητών Μεσσηνίας: «Εφιάλτης η στέγαση- επίδομα διαβίωσης σε όλους»

Αίτημα σε φορείς του Νομού Μεσσηνίας, αλλά και υποψηφίους, απευθύνει η Ένωση Ανεξάρτητων Φοιτητών Μεσσηνίας, όπως το εξέφρασαν τα μέλη της έπειτα από συζήτηση, με αφορμή το μείζον στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές του νομού.

«Παρότι τρέχει η προθεσμία με αρκετή δόση γραφειοκρατίας για το στεγαστικό επίδομα που δεν καλύπτει καν ένα 6μηνο», όπως εξηγείται, «επισημαίνει την πρόταση για χορήγηση επιδόματος διαβίωσης για όλους τους φοιτητές με μόνο κριτήριο την υποβολή φορολογικής δήλωσης.

Οι φοιτητές που στεγάζονται στην Εστία Καλαμάτας αφορούν μόνο ένα μικρό ποσοστό τυχερών, καθώς τα δωμάτια δεν επαρκούν καν, ενώ οι φοιτητές που λαμβάνουν, έστω, το στεγαστικό επίδομα επιβαρύνονται με τα τρέχοντα έξοδα ενοικίασης, όπως ρεύμα, ενέργεια, κοινόχρηστα κ.λπ., χωρίς να υπολογίζεται το κόστος διαβίωσης. Για αυτό δεκάδες φοιτητές αναγκάζονται να εργάζονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους. Παράλληλα, πρόβλημα αντιμετωπίζουν και φοιτητές της Μεσσηνίας που διαμένουν εκτός Καλαμάτας και φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Καλαμάτας.

Ζητούμε, επομένως, την εφάπαξ χορήγηση επιδόματος σε φοιτητές που φοιτούν από 1ο-8ο εξάμηνο, ώστε να ανταποκριθούν στις κρίσιμες περιόδους της οικονομίας. Υπάρχουν φοιτητές εντός Νομού Μεσσηνίας που δεν μπορούν να νοικιάσουν οικία και αναγκάζονται να μετακινούνται καθημερινά».