Επιμορφωτικά εργαστήρια για άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις

Επιμορφωτικά εργαστήρια για άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις

Προθεσμία αιτήσεων έως τη Δευτέρα

Επιμορφωτικά εργαστήρια για τα άτομα με αναπηρία και τις χρόνιες παθήσεις θα υλοποιηθούν από την Εθνική Συνομοσπονδία στο πλαίσιο προγράμματος για την καταπολέμηση των διακρίσεων και την προώθηση της κοινωνικής και εργασιακής ένταξής τους.

Είναι η πρώτη ολοκληρωμένη πράξη που γίνεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και περιλαμβάνει ένα σύνολο καινοτόμων δράσεων οι οποίες απευθύνονται τόσο στα ίδια τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους όσο και στα στελέχη των Περιφερειακών και Τοπικών Αρχών, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία.

Εργαστήρια

Στα επιμορφωτικά εργαστήρια τα άτομα με αναπηρία ή και χρόνιες παθήσεις θα επιμορφωθούν προκειμένου να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά τις προκλήσεις που διέπουν τις σύγχρονες κοινωνικές, οικονομικές, πολιτισμικές και τεχνολογικές εξελίξεις και συνακόλουθα θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, τις διακρίσεις και να γίνουν οι ίδιοι πραγματικοί φορείς διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους.  

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την κάλυψη 180 θέσεων εκπαιδευομένων (15 θέσεις ανά τμήμα), για την παρακολούθηση του επιμορφωτικού εργαστηρίου συνολικής διάρκειας 12 ωρών.

Η δράση δεν είναι επιδοτούμενη και θα υλοποιηθεί αποκλειστικά δια ζώσης. Μετά την επιτυχή υλοποίηση του επιμορφωτικού εργαστηρίου οι συμμετέχοντες/χουσες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Αιτήσεις

Οι εκπαιδευόμενοι/ες πρέπει να είναι: άτομα με αναπηρία, άτομα με χρόνιες παθήσεις, νέοι με αναπηρία ή/και χρόνιες παθήσεις, άτομα με ψυχική αναπηρία.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες χρειάζεται να υποβάλουν υπογεγραμμένη αίτηση και επιπροσθέτως τα εξής δικαιολογητικά: Αντίγραφο δύο όψεων Αστυνομικής Ταυτότητας, Διαβατηρίου ή άλλου Πιστοποιητικού Ταυτοπροσωπίας σε ισχύ. Πιστοποιητικό αναπηρίας ή κάρτα αναπηρίας σε ισχύ.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση esaea@otenet.gr. Η δε προθεσμία κατάθεσης των ηλεκτρονικών φακέλων συμμετοχής λήγει στις 2 Οκτωβρίου και ώρα 15:00.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει της χρονικής υποβολής της αίτησης συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κα Σπυριδούλα Γεωργοπούλου και στην κα Εβελίνα Καλλιμάνη, τηλ. 210 9949837, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8.00 έως τις 1600.