Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παρά-Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης: Τρίτη στην Ευρώπη η Μπουρνιά

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παρά-Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης: Τρίτη στην Ευρώπη η Μπουρνιά

Σημαντικές διακρίσεις συνεχίζει να καταγράφει η 17χρονη Καλαματιανή αθλήτρια

Η Ευανθία Μπουρνιά, αν και άλλαξε κλάση (αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη 2) έδειξε έτοιμη και παρά το μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, κατέκτησε μετάλλιο σε ακόμη ένα κορυφαίο πρωτάθλημα, μετά την 3η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ισπανίας, τον περασμένο Νοέμβριο (στην κλάση 1 τότε).

Σ’ ένα εντελώς ισορροπημένο παιχνίδι με την Ολλανδή Φέμκε Κόμπεν, η 17χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια έδειξε πως δεν θα αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη, επικράτησε με 3-2 σετ της αντιπάλου της και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο σε ακόμη μια σημαντική διοργάνωση. Η Μπουρνιά μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πήρε το πρώτο game με 11-4, για να απαντήσει άμεσα η Ολλανδή να πάρει το 2ο 11-9 και να ισοφαρίσει σε 1-1.

Η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια όμως πήρε το 3ο game και πάλι εντυπωσιακά με 11-3. Η Κόμπεν σαν σε καρμπόν του 2ου game πήρε το 4ο με 11-9 και ισοφάρισε σε 2-2. Η Μπουρνιά στο 5ο και τελευταίο game μπήκε αποφασισμένη προηγήθηκε και με 9-1 (!) για να φθάσει στο τελικό 11-2, που της χάρισε το game και το παιχνίδι με 3-2 σετ, ανεβάζοντας την στο βάθρο, παρά το βαθμό δυσκολίας σε αυτή την κλάση. Αύριο (8/9) μπαίνουν στη μάχη τα ζευγάρια, καθώς στις 12:45, (ώρα Ελλάδος) μπαίνουν στη μάχη των ζευγαριών και το δίδυμο των Μουχθή/Χατζηκυριάκου στο διπλό ανδρών (κλάση MD14), με αντιπάλους το ισπανικό δίδυμο των Αλμπέρτο Αλκαράθ Σεοάνε/Αλεχάντρο Ντίαθ.

Λίγο αργότερα (17:15, ώρα Ελλάδος) στα μικτά ζευγάρια (κλάση ΧD4) η Ευανθία Μπουρνιά και ο Γρηγόρης Χρυσικός θα αντιμετωπίσουν το ιταλικό δίδυμο των Καρλότα Ραγκατσίνι/Φεντερίκο Φάλκο.