Φεστιβάλ Μουσικών Δρόμου: Η Καλαμάτα πλημμύρισε από τραγούδια και μουσικές

Φεστιβάλ Μουσικών Δρόμου: Η Καλαμάτα πλημμύρισε από τραγούδια και μουσικές

Ένα πρωτοποριακό φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακo στην Καλαμάτα, έπειτα από ιδέα του Φώτη Κουτρουμπή, την οποία «αγκάλιασε» ο Μουσικοφιλολογικός και Καλλιτεχνικός Σύλλογος «Ο Ακρίτας».

Ειδικότερα, το Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στους μουσικούς τους δρόμου, με τις συμμετοχές να φθάνουν τις 14 και συνολικά τους μουσικούς τους 19.

Σε 14, λοιπόν, σημεία, από την προκυμαία της Καλαμάτας μέχρι και την είσοδο του Κάστρου, είχαν απλωθεί οι μουσικοί, με την κριτική επιτροπή περπατώντας να περνά και να τους αξιολογεί, προκειμένου να βραβεύσει τις τέσσερις καλύτερες συμμετοχές.

Το Φεστιβάλ έκλεισε το βράδυ της Κυριακής, στο κατάμεστο από κόσμο προαύλιο του Μεγάρου Χορού, όπου οι συμμετέχοντες έδειξαν τη δουλειά τους στο κοινό, ενώ ακολούθησε συναυλία του Γιάννη Θωμόπουλου, που τραγούδησε μαζί με την παιδική χορωδία του Γιώργου Σκλήκα.

Έπειτα ο Γιάννης Δρίτσας, που ήταν παρουσιαστής της εκδήλωσης, ανακοίνωσε τους νικητές, με το πρώτο βραβείο να κερδίζουν οι Νικολέτα Κίτσιου (φωνή) & Δάφνη Ασημίνα ( κιθάρα), το δεύτερο η Καλαματιανή Σταυρούλα Πράσινου και το τρίτο ο Γιάννης Κουλούσιας.

Να σημειωθεί ότι υπήρχε και βραβείο κοινού, το οποίο κέρδισε ο Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος.

Μετά τις απονομές ανέβηκε στη σκηνή ο Βαγγέλης Γερμανός, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, ο οποίος ερμήνευσε κάποια τραγούδια του και έτσι έκλεισε το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών Δρόμου με τον καλύτερο τρόπο, δίνοντας ραντεβού για του χρόνου.

Οι νικήτριες Νικολέτα Κίτσιου Δάφνη Ασημίνα
Η δεύτερη του φεστιβάλ, Καλαματιανή Σταυρούλα Πράσινου
Ο τρίτος Γιάννης Κουλούσιας μαζί με τον παρουσιαστή της βραδιάς, ηθοποιό Γιάννη Δρίτσα
Το βραβείο κοινού στον Κωνσταντίνο Παρασκευόπουλο
Ο Φώτης Κουτρουμπής, που ήταν η ψυχή του φεστιβάλ, δε σταμάτησε ούτε κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης να κάνει αυτό που αγαπά: να φωτογραφίζει και παράλληλα να βιντεοσκοπεί
Ο Γιάννης Θωμόπουλος με την παιδική χορωδία του Γιώργου Σκλήκα
Ο Βαγγέλης Γερμανός λίγο πριν πέσει η αυλαία του φεστιβάλ

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση