Ημερίδα στην Καλαμάτα από τη Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία

Ημερίδα στην Καλαμάτα από  τη Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία

Με θέμα τα δικαιώματα και τις κοινωνικές παροχές για τα ΑμεΑ

«Τα δικαιώματα και οι κοινωνικές παροχές για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους. Ο ρόλος των τοπικών αρχών, των κοινωνικών εταίρων και των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» είναι ο τίτλος ημερίδας που θα πραγματοποιήσει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου (11.00 έως 14.30), στο Pharae Palace Hotel στην Καλαμάτα.

Η Συνομοσπονδία υλοποιεί την πράξη «Καταπολέμηση των διακρίσεων και προώθηση της κοινωνικής και εργασιακής ένταξης για τα Άτομα με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και τις Οικογένειές τους που διαβιούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, “Αγησίλαος”», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.

Σκοπός είναι η προώθηση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους που διαβιούν στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου, όπως και η πρόσβαση και επανένταξη των ατόμων με αναπηρία ή/και χρόνιες παθήσεις στην αγορά εργασίας.

Πρόγραμμα

Στην ημερίδα την Τρίτη θα απευθύνουν χαιρετισμό ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο πρόεδρος Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου Νίκος Καραλής και ο δήμαρχος Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος.

Για τα δικαιώματα και τις κοινωνικές παροχές για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους θα μιλήσουν οι: Ειρήνη Τσαλουχίδου και Δήμητρα Κουμπούνη, κοινωνικοί λειτουργοί – Ε.Σ.Α.μεΑ. Θα αναλύσουν την πράξη «Αγησίλαος», τη δράση «Διεκδικούμε Μαζί»  και θα παρουσιάσουν το εγχειρίδιο «Οδηγός καταπολέμησης διακρίσεων και προώθησης της κοινωνικής ένταξης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Η δεύτερη ενότητα της ημερίδας έχει ως θέμα «Ο Ρόλος των Τοπικών Αρχών στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας». Θα γίνουν, δε, τοποθετήσεις Τοπικών Σωματείων Ατόμων με Αναπηρία και Χρόνιων Παθήσεων– Μελών Ε.Σ.Α.μεΑ. Μεσσηνίας και των:

-Αθηνάς Μαγκουρίλου, προϊσταμένης Τμήματος Αλληλεγγύης της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Μεσσηνίας

-Σταυρούλας Καμπουγέρη, διδάκτορος Ψυχολογίας / ψυχολόγου ΚΔΑΠ ΑμεΑ Δήμου Καλαμάτας

-Ευαγγελίας Ραυτοπούλου, ψυχολόγου Κεντρικής Μονάδας Κέντρου Κοινότητας Δήμου Καλαμάτας

-Πετρούλας Παναγιωτίδου, κοινωνικής λειτουργού, 1η ΤΟΜΥ Καλαμάτας

-Παναγιώτη Μουλά, γενικού γραμματέα Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

Μετά τη λήξη της ημερίδας θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να στείλουν αίτηση συμμετοχής στο email pel.sworker1@esaea.gr το αργότερο έως τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στην Ε.Σ.Α.μεΑ., στην κα Δήμητρα Κουμπούνη, στο τηλέφωνο 2710 221964  (8.00 – 16.00).