Κυπαρισσία: «Βούλιαξε» η Άνω Πόλη στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου

Κυπαρισσία: «Βούλιαξε» η Άνω Πόλη στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου

«Βούλιαξε» από κόσμο το βράδυ του Σαββάτου η Άνω Πόλη Κυπαρισσίας στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου / Peloponnese Food Stories! Ένα ξεχωριστό event που κέντρισε το ενδιαφέρον πολυπληθούς κοινού επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή. Παράδοση, γεύσεις, συνταγές, πολιτισμός, ποιότητα, γαστρονομία συναντήθηκαν και έκαναν τη βραδιά ξεχωριστή για όλες τις αισθήσεις προκαλώντας όμορφα συναισθήματα! Την εκδήλωση, στην έδρα του Δήμου Τριφυλίας συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Τριφυλίας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και σε αυτή συμμετείχαν παραγωγοί – τυποποιητές τοπικών προϊόντων από όλη τη Μεσσηνία και άλλες περιοχές.

Παραδοσιακά κεράσματα προσέφεραν από το απόγευμα γυναίκες – μέλη πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, ενώ έγινε και γευσιγνωσία οίνου και ελαιόλαδου.

Η βραδιά περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, διαγωνισμό επιτραπέζιας ελιάς από γευσιγνώστες του Σχολείου Ελιάς και Ελαιολάδου, ενώ η live μουσική από συγκρότημα κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!

Παρόντες, μεταξύ άλλων, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Ν.Δ., Ζωή Ράπτη, που βρισκόταν στην πόλη για ιδιωτική επίσκεψη, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Άννα Καλογεροπούλου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βαγγέλης Ξυγκώρος, ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας, Σωτήριος Μπακούρος, και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Τριφυλίας, Χάιδω Παναγιωτοπούλου και Άκης Κατρίτσης.

Του Ηλία Γιαννόπουλου