Μελέτη για το σχεδιασμό των δρομολογίων των ΚΤΕΛ σε κάθε Π.Ε.

Μελέτη για το σχεδιασμό των δρομολογίων των ΚΤΕΛ σε κάθε Π.Ε.

Συνεχίζεται κανονικά το δρομολόγιο στα Αρφαρά

O περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, υπέγραψε σύμβαση μεταξύ του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και μελετητικού γραφείου, το οποίο αναλαμβάνει να εκπονήσει μελέτη για το σχεδιασμό αστικών και υπεραστικών οδικών επιβατικών γραμμών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την οποία -με βάση τη σχετική νομοθεσία- έχει ζητήσει από το κάθε ΚΤΕΛ της χώρας το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η Περιφέρεια, σημείωσε ο Π. Νίκας, καλύπτει τη δαπάνη για την εν λόγω  μελέτη που έχει ζητήσει το υπουργείο και η οποία, μεταξύ άλλων, αφορά και στον προσδιορισμό των άγονων δρομολογίων για τα οποία τα ΚΤΕΛ θα πρέπει να τύχουν επιδότησης.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, στο πλαίσιο της μελέτης -η δαπάνη της οποίας ανέρχεται σε 36.952 ευρώ περιλαμβανομένου του ΦΠΑ- θα εξεταστούν οι ανάγκες σε κάθε μία Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και μέσα σε διάστημα δύο μηνών θα πρέπει αυτή να έχει παραδοθεί.

Δρομολόγιο Αρφαρών

Στο μεταξύ, κοινοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας το έγγραφο με την καταγγελία του Συνδέσμου Προσωπικού Αστικών και Υπεραστικών Συγκοινωνιών Νομού Μεσσηνίας σχετικά με επίθεση σε υπάλληλο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ κατά τη διάρκεια του δρομολογίου μεταφοράς μαθητών στα Αρφαρά.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Νίκας, η Περιφέρεια δε συναινεί στο αίτημα που διατυπώνεται στο πιο πάνω έγγραφο για διακοπή του πιο πάνω δρομολογίου. «Το δρομολόγιο μεταφοράς των μαθητών στα Αρφαρά δε σταματά, θα συνεχιστεί κανονικά» δήλωσε ο περιφερειάρχης.

φωτογραφία αρχείου