Νέα Κορώνη: Τιμήθηκε η εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου

Νέα Κορώνη: Τιμήθηκε η εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου

Παρουσία πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχή της Αρχιερατικής Περιφέρειας Κορώνης τιμήθηκε η εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στο φερώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό στη Νέα Κορώνη.

Του Όρθρου και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, πλαισιωμένος από τον πρωτοπρεσβύτερο Ανδρέα Ζάννη, εφημέριο Αγίου Δημητρίου Μεσσήνης και του οικονόμου Παναγιώτη Λαλιώτη, εφημέριου του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο π. Φίλιππος, κηρύττοντας το Θείο Λόγο, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, τονίζοντας ότι ήταν το πρόσωπο εκείνο που στην Ιστορία σιώπησε περισσότερο από κάθε άλλο πρόσωπο και πως μιλώντας δύο φορές, προέταξε το θέλημα του Θεού έναντι του δικού της. Τόνισε δε, ότι μέσα από αυτό το παράδειγμα η Παναγία μάς καλεί να κάνουμε κι εμείς υπακοή στο θέλημα του Θεού δια της υπακοής μας στη διδασκαλία της Εκκλησίας.

Κατακλείοντας, δανειζόμενος το λόγο της Θεοτόκου προς τους υπηρέτες του γάμου της Κανά, είπε χαρακτηριστικά: «Ιδιαιτέρως σε θέματα Πίστεως, Δογματικής και σε υπαρξιακά ερωτήματα, η μόνη που μπορεί να μας οδηγήσει στο σωστό δρόμο είναι μόνο η Εκκλησία, για αυτό σας προτρέπω: Ό,τι αν λέγει υμίν η Εκκλησία τούτο ποιήσατε!».