Ομάδα «Πάμε Βόλτα»: Οι προσεχείς δραστηριότητές

Ομάδα «Πάμε Βόλτα»: Οι προσεχείς δραστηριότητές

Για τις προσεχείς δραστηριότητές της ενημερώνει η Ομάδα «Πάμε Βόλτα».
Αναφέρει στο σχετικό κάλεσμά της:

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Φθινοπωρινή ισημερία
«Θα αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι και θα καλωσορίσουμε το φθινόπωρο στην Καρδαμύλη. Εκεί, θα διεξαχθεί το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Τέχνης

9.30 μ.μ. Προβολή – Παλιό Σχολείο

Μάρκος (80’). Σκηνοθέτης: Νίκος Σκαρέντζος (παρουσία του)

11.00 μ.μ.  Ρεμπέτικη βραδιά Ασσόδυο – Πλατεία Καρδαμύλης

Αναχώρηση από Καλαμάτα στις 7.00 μ.μ.»

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
«Στο πλαίσιο των θεματικών περιηγήσεων “Τα στέκια που αγαπήσαμε” οργανώνουμε – σε συνεργασία με τη διαδικτυακή ομάδα “Ήμουν και εγώ στον Ροδανθό” – ένα πάρτι (από τις 9.00 μ.μ.) στο χώρο που στεγάστηκε για κάποια χρόνια το θρυλικό μπαρ “Ροδανθός” (ισόγειο ξενοδοχείου Pharae Palace, παραλιακή οδός Καλαμάτας), για να θυμηθούμε τη ξέγνοιαστη εφηβεία μας»

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Εκδήλωση «Τα ρέματα δεν είναι υπόνομοι»
«Με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφές στη χώρα μας, σας καλούμε σε μία ολιγόλεπτη περιήγηση στο ρέμα Κερεζένια και στη συζήτηση προβληματισμού που θα ακολουθήσει σε κοντινό στέκι.

Ο Χρήστος Τσουμελέας, αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός με μεταπτυχιακό στη Μηχανική Περιβάλλοντος και στα Ρέματα, θα θίξει ζητήματα διαχείρισης των ρεμάτων, όπως οι εγκιβωτισμοί, η αποκάλυψη (όπου είναι εφικτό) υπογειοποιημένων τμημάτων, ο καθαρισμός τους, οι ανθρώπινες αυθαίρετες κατασκευές κ.ά.

Επιλέξαμε να σας “γνωρίσουμε” με το υδατόρεμα Κερεζένια, γιατί είναι το μεγαλύτερο ρέμα της πόλης μετά τον Νέδοντα. Συνιστά σημαντικό υδάτινο αποδέκτη με μεγάλη υδρολογική λεκάνη που αποστραγγίζει τμήμα του Ταϋγέτου.

Σημείο και ώρα συνάντησης: 7.00 μ.μ. στο γήπεδο beach volley, οδός Ναυαρίνου».

Πληροφορίες για τις δράσεις στο τηλέφωνο: 6936-518550.